2. august 2021
Vordingborg er allerede godt i gang med erhvervsudvkling langs motorvejen. Nu melder Næstved sig også ind i kampen med et nyt erhvervsområde i Tappernøje. Foto: J.C. Borre-Larsen
gallery icon

Se billedserie

Vordingborg er allerede godt i gang med erhvervsudvkling langs motorvejen. Nu melder Næstved sig også ind i kampen med et nyt erhvervsområde i Tappernøje. Foto: J.C. Borre-Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er planerne for nyt erhvervsområde langs motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Her er planerne for nyt erhvervsområde langs motorvejen
Næstved - 16. april 2021 kl. 17:22
Af Kim Palm

God plads, god tilgængelighed og hurtigt ud på motorvejen. Det er nøgleord, når nye virksomheder slår sig ned langs det danske motorvejsnet.

Og det er årsagen til, at Næstved Kommune er i gang med planlægningen af et nyt stort erhvervsområde i Tappernøje.

arrow Læs også: Ansøgninger gav bonus: 10 lokale virksomheder med i første runde

Derfor har kommunens Plan- og Erhvervsudvalg netop sat fart i planerne om et 13,5 hektar stort erhvervsområde til tung industri ved Sneserevej lige ud til Sydmotorvejen og afkørsel 38 Tappernøje.

15 meters højde

Her skal den bare mark forvandles til erhvervsområde, som vi kender det fra Køge Bugt motorvejen, med virksomheder i helt op til 15 meters højde, fremgår det af forslaget til ny lokalplan, der forvandler landsbrugsjorden til byzone.

- Tappernøje-området bliver vital for væksten i kommunen de kommende år - ikke mindst når Femernforbindelsen åbner i år 2029 og der bliver let og uhindret adgang til det store tyske marked, siger formand for Plan- og erhvervsudvalget, Tina Højlund Pedersen (S).

Ind i kampen

Det er Næstved Erhverv, der er udset til at drive væksten og skaffe virksomheder til det nye erhvervsområde. Direktør Rasmus Holst-Sørensen ser gode muligheder for især logistik og produktionsvirksomheder, der efterlyser plads og tilgængelighed ved afkørsel 38, der ligger centralt på motorvejsnettet, midtvejs mellem København og Rødby.

- Motorvejen er et afgørende parameter for vækst og Tappernøje ligger perfekt. Derfor går vi i gang med at kontakte potentielle virksomheder, når først lokalplanerne har skabt rammerne for den kommende udvikling af området, siger Rasmus Holst-Sørensen.

Lagerhoteller

Dermed melder Næstved Kommune sig for alvor ind i kampen om mere vækst langs motorvejen - en udvikling, der allerede er realiseret i Rønnede og ved Vordingborg, hvor der er etableret erhvervsområder ved motorvejsafkørslerne.

- Vi er allerede blevet kontaktet af et par logistikvirksomheder, som har spurgt på køb af grunde. Derfor er det godt at kunne fortælle dem, at kommunen ejer arealet og jeg ser for mig at området kan udbygges med f.eks lagerhoteller, lagerhaller til web-shops og andre virksomheder, der kan drage fordel af placeringen ved motorvejen, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Nu går arbejdet i gang med at lave en lokalplan, der sætter rammerne for erhvervsudviklingen i Tappernøje. Og når den er på plads og har været i offentlig høring er kommunen klar til at lokke virksomheder til Tappernøje - kommunens nye vækstcenter.

arrow Politikere baner vej for fuld forvandling af byens plejehjem
20. april 2021 kl. 07:12 Opdateret: kl. 15:25
arrow Renoveringen er i gang: Nordens ældste gildehus skal have nyt tag
16. april 2021 kl. 10:08 Opdateret: kl. 08:58
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk