25. februar 2020
Sol over Axeltorv og kunder, der hanker op i både blommer og pærer. Snart kommer der mere liv på torvet, lover kommunen. Fotos: Kim Palm
Sol over Axeltorv og kunder, der hanker op i både blommer og pærer. Snart kommer der mere liv på torvet, lover kommunen. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er planen: Sådan vækker vi byens slumrende midtpunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er planen: Sådan vækker vi byens slumrende midtpunkt
Opdateret 22. august 2019 kl. 12:55
Næstved - 22. august 2019 kl. 09:52
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Er der mere liv på Månen end på Axeltorv?

arrow Læs også: Restauratør fra Køge drømmer om Axeltorv

Axeltorv har siden middelalderen været Næstveds knudepunkt og centrum for handel. Men i dag ligger torvet ofte øde hen, tømt for liv i aftentimerne og der er også langt mellem kunderne i butikkernes åbningstid.

Derfor har kommunen sammen med Cityforeningen og torvehandlerne strikket en plan sammen, der skal få flere folk på Axeltorv.

Planen rummer bl.a. overdækkede stadepladser, mulighed for overdækning ved festivaler, koncerter og kulturarrangementer, flere træer på torvet samt flere muligheder for udeservering.

- Vi tror på, at vi med den her plan kan skabe mere liv på Axeltorv ved at gøre torvet mere intimt og samtidig åbne op for mere udeservering, siger formanden for Plan- og Erhvervsudvalget, Daniel Lillerøi (S).

Torvehandelen onsdag og lørdag spiller en central rolle i udviklingen af Axeltorv. I dag står de handlende i spredt fægtning over hele torvet. Derfor er det planen at gøre torvehandelen mere intim ved at rykke de handlende sammen i overdækkede stadepladser, der skal fungere som en samlet torvehal. Og når der ikke er torvehandel kan de overdækkende stadepladser bruges til servering eller danne rammen om arrangementer. Samtidig skal det store øde torv beplantes, så det giver mulighed for at opdele torvet i forskellige rum.

- Nu sender vi projektet i udbud og vi regner med, at forvandlingen af Axeltorv står klar næste forår, siger Daniel Lillerøi.

Der er samtidig taget højde for at arbejdet ikke ødelægger julemarkedet på torvet og første del af planen skal realiseres sådan, at de mindre mobile stadepladser skal stå klar forud for julemarkedet.

I alt er der afsat tre millioner kroner til at skabe mere liv på Axeltorv

arrow Torvehandlere i Næstved: Kig til Køge
23. august 2019 kl. 11:08 Opdateret: kl. 10:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk