26. oktober 2020
Mikkel Kjellberg har været konstitueret rektor siden august sidste år. Nu er han udnævnt som den nye mand i spidsen for landets fineste kostskole. Foto: Tony Nielsen
Mikkel Kjellberg har været konstitueret rektor siden august sidste år. Nu er han udnævnt som den nye mand i spidsen for landets fineste kostskole. Foto: Tony Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er Herlufsholms nye rektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er Herlufsholms nye rektor
Opdateret 06. februar 2020 kl. 09:41
Næstved - 06. februar 2020 kl. 09:37
Af Kim Palm

Det bliver den 45-årige Mikkel Kjellberg, som fremover kommer til at stå i spidsen for Herlufsholm Skole og Gods. Han afløser Flemming Zachariasen, der blev fyret i sommeren 2019 efter blot tre år som rektor på den traditionsrige kostskole.

arrow Læs også: 161 HHX-studenter skal fejres med flag og vognkørsel
Opfordret til at søge

Mikkel Kjellberg har været konstitueret rektor siden august sidste år - en opgave som Mikkel Kjellberg har løst så tilfredsstillende, at bestyrelsesformand Torben von Lowzow opfordrede ham til at søge stillingen som rektor.

- Vi mener, at vi har fundet den bedste rektor for Herlufsholm og er rigtig glade for, at Mikkel Kjellberg med sit fokus på faglighed og elevtrivsel skal være med til at sikre, at Herlufsholm kan forblive en markant og førende skole i Danmark. En skole med fokus på at uddanne det hele menneske, så det kan gå foran og tage ansvar - for sig selv, for andre og for det fællesskab, vi alle er en del af. Vi ser derfor frem til det fortsatte samarbejde og Mikkel Kjellbergs ledelse af Herlufsholm, udtaler betyrelsesformadn Torben von Lowzow.

20 år på Herlufsholm

Mikkel Kjellberg glæder sig over bestyrelsens beslutning:

- Det har været en spændende opgave som konstitueret rektor at stå i spidsen for Herlufsholm, en enestående skole med en lang traditionsrig historie, som har været en stor del af mit liv i nu over 20 år. Jeg har i det sidste halve år oplevet et godt og givende samarbejde med både elever, ansatte, forældre og bestyrelse,hvilket har været medvirkende til, at jeg nu har ønsket at påtage mig opgaven som rektor, og jeg takker bestyrelsen for den tillid, de med udnævnelsen har vist mig.

Privat er Mikkel Kjellberg gift og har tre piger på 9, 12, og 13 år. Han er matematisk student fra Nakskov Gymnasium (1993) og Cand. Scient. fra Århus Universitet (1999), med hovedfag i kemi og bifag i matematik. Desuden besidder han et praktisk pædagogikum fra Næstved Gymnasium i 2000.

Flytter ind i morgen

Mikkel Kjellberg tiltræder officielt som rektor i morgen den 7. februar, hvor også han og hans familie vil flytte ind i rektorboligen på Herlufsholm.

Herlufsholm Skole og Gods rummer både grundskole, gymnasium samt kostskole. Skolen tæller 572 elever - heraf 224 kostelever - og beskæftiger 180 medarbejdere.

arrow Benjamin er årets første HF-student fra VUC
19. juni 2020 kl. 13:15 Opdateret: kl. 12:25
arrow Ny anbefaling til studenterkørsel: Mindst en ædru på ladet
09. juni 2020 kl. 07:08 Opdateret: kl. 15:09
arrow Frustreret student og vognmand: Vi vil kende vores skæbne
25. maj 2020 kl. 15:26 Opdateret: kl. 08:55
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk