16. oktober 2019
3. real a. årgang 1969.
gallery icon

Se billedserie

3. real a. årgang 1969.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er 3. real - 50 år senere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er 3. real - 50 år senere
Næstved - 18. juni 2019 kl. 18:21
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1969. Det var året hvor Neil Armstrong betrådte månens overflade med ordene: »Det er kun et lille skridt for et menneske, men et kæmpespring for menneskeheden.«

Det var også året, hvor Joe Cocker, Joan Baez og Jimmi Hendrix gav den gas på Woodstock - og året, hvor der landede en død flue på Jane Bajons leverpostejmad, da hun spiste sin madpakke på Lindebjergskolen i Næstved.

- Det var mig der gjorde det. Jeg fik en ordentlig ørefigen af vores tysklærer. Det var ganske vist forbudt, men fuldt fortjent, erindrer Janes klassekammerat, Poul Mikkelsen.

Jane og Poul - og alle de andre - mødte hinanden for første gang siden de forlod realen på Lindebjergskolen i 1969 - længe inden skolen blev sendt til numerolog og i dag hedder Sct. Jørgens Skole, afdeling Sjøllund.

Det blev et minderigt møde, med mange udvalgte anekdoter, fra en samling elever, hvor det var lykkedes at finde de fleste.

- Klassens smukkeste, det var så afgjort Susanne (Susanne Bodholt red.). Det var hende alle drengene drømte om at kysse med, siger manden bag initiativet Jørgen Jensen, efter klassen hurtigt var faldt i sync og ind i gamle roller fra dengang hverdagen hed Lindebjergskolen og drømmen var at komme ud af skolen og prøve livet af.

- Nogle kom i gymnasiet, andre af os kom i lære. Cirka halvdelen flyttede fra byen, mens vi andre blev her og fik det bedste ud af livet, siger Jørgen Jensen, der samlede klasserne ved et detektivarbejde i NæstvedArkiverne, hvor han har sin faste gang.

- Det viste sig, at NæstvedArkiverne lå inde med gamle klassefotos og klasseprotokoller og så begyndte jagten ellers via telefonnøglen og Facebook. Især pigerne var svære at lokalisere, da mange har giftet sig til andet efternavn. Fem var døde og to var pist forsvundet. Resten er det lykkes at finde frem til, men ikke alle kunne deltage og nogle havde derfor meldt afbud, siger Jørgen Johansen inden det obligatoriske klassefoto af a. og b. klasserne på Lindebjergskolen.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk