6. december 2019
Henrik Pilgaard har hanket op i gratis varer. Et godt supplement til kontanthjælpen, siger han.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Pilgaard har hanket op i gratis varer. Et godt supplement til kontanthjælpen, siger han.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Henrik hentede gratis jordbær og bløde bananer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik hentede gratis jordbær og bløde bananer
Opdateret 22. juli 2019 kl. 08:53
Næstved - 22. juli 2019 kl. 08:35
Af Tekst og foto: Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg skal have jordbær i aften.

Henrik Pilgaard lyser op i et smil. Han har lige fyldt kurven med håndskårne champignons, letmælk, jordbær, gulerodsboller og et par bløde bananer.

- Det er smart. Og de frivillige er skidesøde. En god hjælp i hverdagen, når man som jeg må leve af kontanthjælp, siger Henrik Piilgaard.

Siden sidste sommer har Stop Spild Lokalt haft base på Stenlængegård ved Østre Ringvej efter at være vokset ud af garagen i et parcelhuskvarter i sydbyen. I dagens leverance fra byens supermarkeder, der næsten alle støtter op om den gratis madudlevering, er der især masser af brød, frugt, grønt, kartofler og rodfrugter. Og køen er lang foran madudleveringen, hvor folk pænt venter på, at det bliver deres tur til at fylde kurven med gratis varer.

- Vi sorterer ikke i folk. Alle er velkomne, men det er selvfølgelig en hjælp til dem, der trænger, siger Betina Sediek, daglig leder og formand for Stop Spild Lokalt i Næstved.

Fire gange om ugen, mandag, onsdag, fredag og søndag er der gratis madudlevering på Stenlængegård, i lokaler som kommunen stiller til rådighed for den lokale kampagne mod madspild. Og det tynder hurtigt ud på hylderne på Stenlængegård, der nu også råder over køle- og frostvarer.

- Nogle gange har vi også frostvarer. Men vi ved aldrig helt hvad vi får, siger Betina Sediek.

41 frivillige står bag Stop Spild af Mad. Nogle henter varerne, andre registrerer varerne og endelig er dem, der deler dem ud.

Omkring 80 mennesker har taget opstilling til den gratis madudlevering. Mange af dem er sortklædte kvinder med tørklæde fra fremmede lande.

- To tredjele af dem, der henter mad her, er flygtninge. Men der kommer stadig flere danskere til, siger Stella Bang, en af de frivillige i Stop Spild Lokalt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk