29. marts 2020
I november 2016 fik Helle Adolf tildelt flexjob på grund af sine smerter. Hun kan arbejde seks timer om ugen, men er i dag glad og har fået energien tilbage takket været medicinsk cannabis. Foto: Mia Than West
I november 2016 fik Helle Adolf tildelt flexjob på grund af sine smerter. Hun kan arbejde seks timer om ugen, men er i dag glad og har fået energien tilbage takket været medicinsk cannabis. Foto: Mia Than West
Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helle levede i smertehelvede: Cannabis gav hende livet tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle levede i smertehelvede: Cannabis gav hende livet tilbage
Næstved - 17. september 2019 kl. 05:54
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helle Adolf blev ramt af en diskusprolaps tilbage i 2012 og fik efterfølgende spinalstenose, som er en forsnævring af rygmarvskanalen. Efter tre operationer og efterfølgende genoptræning gav lægerne op.

arrow Læs også: Medicinsk cannabis har givet Helle et helt nyt liv

Helle Adolf kunne hverken sidde, gå eller stå og blev udstyret med en rollator. Hun levede i smertehelvede og blev derfor henvist af sin læge til behandling på en smerteklinik. Hun blev tilknyttet privathospitalet Aleris-Hamlet i Ringsted og har i flere år været på stærk smertestillende medicin.

- Jeg har prøvet alle mulige former for morfinpræparater. Jeg har prøvet det hele. Det virker, men kun i en kort periode. Jeg havde stærke smerter, og jeg fik rigtig mange bivirkninger og sov måske 16 timer i døgnet, fortæller 51-årige Helle Adolf og nævner træthed, oppustethed, forstoppelse, kvalme og vægtøgning som nogle af de bivirkninger, hun fik af morfinen.

For et halvt år siden startede hun smertebehandling med cannabisolie. Hun har fået livsglæden tilbage og er blevet et helt nyt menneske, der igen kan gå lange ture.

- Jeg har det super godt, og jeg har simpelthen fået så meget energi. Jeg er blevet meget mere frisk og klar i hovedet. Jeg kan næsten gå fem kilometer. Det er sgu´ som at have fået et nyt liv, siger hun.

- Det er ikke sådan, at jeg er blevet født på ny. Jeg er kronisk smertepatient, og jeg vil formentlig altid have smerter. Men det er helt anderledes. Jeg har gemt min rollator væk. Den kan komme frem, når jeg bliver 80, fastslår hun.

Læs hele historien i Sjællandske tirsdag.

arrow Kontroversiel cannabislæge åbner smerteklinik i Næstved
12. september 2019 kl. 05:57 Opdateret: kl. 10:49
arrow Flere får medicinsk cannabis trods skepsis
12. juli 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 14:02

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk