21. november 2018
Aftales alliancer? fra venstre Lars Hoppe Søe (R), Kristian Skov-Andersen (V), Carsten Rasmusen (S) og Helge Adam Møller (K). Foto: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Aftales alliancer? fra venstre Lars Hoppe Søe (R), Kristian Skov-Andersen (V), Carsten Rasmusen (S) og Helge Adam Møller (K). Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helge Adam om arbejdsløse: Hold aftalen eller få et spark i røven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helge Adam om arbejdsløse: Hold aftalen eller få et spark i røven
Næstved - 10. november 2017 kl. 07:24
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Raske arbejdsløse skal have et spark i røven, hvis de ikke møder op. Selvfølgelig skal der være sanktioner. Folk skal hurtigere i arbejde, så vi får råd til at hjælpe de syge.

arrow Læs også: Debat: S og K sikrer Karrebæk skole

Sagde den konservative veteran Helge Adam Møller, da han blev konfronteret med, at Næstved Kommune er meget tilbageholdende med at udstede sanktioner til ledige, der ikke overholder aftaler.

Bemærkningen kom da Rotary-klubberne i Næstved holdt valgmøde på ZBC. Over 150 tilhørere, og et panel med toppolitikere med borgmester Carsten Rasmussen (S) i spidsen. De øvrige var byrådsmedlem Helge Adam Møller (K), byrådsmedlem Lars Hoppe Søe (R) og borgmesterkandidat Kristian Skov-Andersen (V).

Selv om der er under to uger til byrådsvalget, så var der en god og nærmest gemytlig stemning. Der blev smådrillet, og den helt store uenighed mellem de fire partiledere blev ikke afsløret. Ordstyrer var journalisten Christian Brøndum, der med meget præcise nøgletal udfordrede politikerne.

Og kommunens jobcenter scorer ikke højt, når det gælder om at få ledige i arbejde. I gennemsnit tager det i Næstved 56 uger at skaffe en ledig ét job - i Slagelse 46 uger og i Vordingborg 50 uger.

Kun Lolland ligger med 58 uger lavere. Og Næstveds jobcenter udviser stor tålmodighed med hensyn til sanktioner til ledige, der ikke møder op.

Borgmester Carsten Rasmussen erkendte, at det ikke er godt nok.

- Men jeg tror ikke, at Jobcentret er bedst til at få folk i arbejde. De ledige skal selv gøre en indsats. Ud og vise, hvad de kan. Ikke bare sige, at det gider jeg ikke. Vi skal måske sanktionere mere, sagde Carsten Rasmussen.

Heller ikke borgmester-udfordrer Kristian Skov-Andersen mener, at jobcentret er effektivt nok.

- De mange ledige koster, så jorden ryster. Vi skal være bedre til at skabe jobs, sagde Kristian Skov-Andersen.

Mens den radikale Lars Hoppe Søe med glimt i øjet bemærkede, at de sidste fire år har der været en konservativ formand for beskæftigelsesudvalget (Annette Brix, red.)

arrow Så meget koster en valgkamp i Næstved
11. november 2017 kl. 15:59 Opdateret: kl. 15:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk