17. september 2019
Kontorchef Karen Lund Johansen rykker med til Næstved, når Udlændingestyrelsens Borgerservice flytter ind i styrelsens nye hovedsæde tæt på stationen.
gallery icon

Se billedserie

Kontorchef Karen Lund Johansen rykker med til Næstved, når Udlændingestyrelsens Borgerservice flytter ind i styrelsens nye hovedsæde tæt på stationen.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hele verden kommer til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hele verden kommer til byen
Opdateret 20. marts 2019 kl. 12:45
Næstved - 19. marts 2019 kl. 14:11
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en stille dag på kontoret, da Sjællandske besøger Udlændingestyrelsens Borgerservice i Ryesgade i København. Omkring et halv hundred udlændinge venter pænt og stille på, at det bliver deres tur til personlig betjening. Anderledes tæt trafik er der tirsdag og torsdag, hvor Borgerservice har udvidet åbningstiden, af hensyn til de udlændinge der enten er i arbejde eller under uddannelse.

arrow Læs også: Fotos: Da Udlændingestyrelsen kom til byen

- Sidste år havde vi 66.000 besøg. Det svarer til 253 besøgende om dagen. I Næstved forventer vi cirka 50.000 besøgende om året, siger kontorchef i Udlændingestyrelsen, Karen Lund Johansen.

Udlændingestyrelsen har en målsætning om at 80 procent af brugerne skal betjenes inden for én time. Og selvom køen kan vokse sig lang og afgørelserne kan få vidtrækkende betydning for de mennesker, der hele handler om, er der tilfredshed med Borgerservice arbejde.

- Den seneste undersøgelse viste, at 98 procent af brugerne var tilfredse med den betjening de fik i Borgerservice, siger Karen Lund Johansen.

Til april næste år rykker Borgerservice til Næstved og dermed rykker betjeningen af udlændinges ansøgninger om opholdstilladelser, visum, pas og familiesammenføring også til byen. Og ifølge Karen Lund Johansen behøver vi ikke frygte nogen form for uroligheder, når de mange nye mennesker befolker byen.

- Vi har selvfølgelig en alarm, der aktiveres for at beskytte medarbejderne. Sidste år var den i brug fem gange. De fire gange var der tale om fejlalarm, siger Karen Lund Johansen.

Ifølge Udlændingestyrelsens direktør Niels Henrik Larsen er det værd at bemærke, at de udlændinge, der vil få deres sag behandlet i Næstved, er i Danmark på lovligt ophold.

- Det er folk, som du kan møde i Bilka. De er her lovligt og de må gerne være her, siger Niels Henrik Nielsen.

De mennesker, der ventes til Næstved, kan komme fra hele verden udenfor EU. De kan komme fra Peru eller USA, men typisk er der tale om folk fra de områder af verden, der har været plaget af krig og konflikter - eller folk fra Tyrkiet, hvis familie kom til Danmark som gæstearbejdere.

- Vi betjener folk fra hele verden, men flest fra Tyrkiet, Syrien, Somalia, Balkan, Iran, Afghanistan og Vietnam og andre steder af verden, siger Niels Henrik Larsen.

Han tror ikke det bliver et problem at flytte den personlige betjening fra København til Næstved.

- Hvis man har rejst helt fra et helt andet land til Danmark, så er afstanden fra København til Næstved nok ikke så lang, siger han.

Hvorvidt de mange nye besøgende også vil gøre brug af byen, er et mere åbent spørgsmål.

- De fleste vil nok vende hjem lige så snart deres sag er afgjort, mens andre måske godt vil slentre en tur op ad Jernbanegade. Så det vil nok først og fremmest være op til det lokale forretningsliv at få dem til at blive i byen, siger Niels Henrik Larsen, der gæster Næstved i morgen aften ved et arrangement for byens Rotary-klubber.

arrow Udlændingestyrelsen på udflugt: 250 medarbejdere besøger byen
21. maj 2019 kl. 19:36 Opdateret: kl. 13:55
arrow Kæmpekran pilles ned
27. april 2019 kl. 08:01 Opdateret: kl. 16:11
arrow Udlændingestyrelsens direktør: - Vi glæder os til Næstved
19. marts 2019 kl. 11:38 Opdateret: kl. 11:51
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk