30. oktober 2020
Verdo udvider på Næstved Havn. Foto: Verdo
gallery icon

Se billedserie

Verdo udvider på Næstved Havn. Foto: Verdo
Foto: Steen Knarberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnen river ned og bygger nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnen river ned og bygger nyt
Næstved - 28. juli 2020 kl. 09:21
Af Kim Palm

Aktiviteterne på havnen fortsætter på trods af borgmester Carsten Rasmussens sommerbombe med meldingen om, at han ikke ser nogen fremtid for en erhvervshavn i Næstved. Det indebærer blandt andet, at Næstved Havn er klar til nedrivning af pakhus og opførelse af ny lagerhal til træpillevirksomheden Verdo på Vestre Kaj.

arrow Læs også: Debat: Dilemma i havnen

- Det står i vores servicekontrakt, at vi skal optimere forholdene for havnens eksisterende kunder. Verdo er en solid kunde på havnen, og de har efterspurgt mere plads. Derfor bygger vi nyt, fortæller den nye direktør på Næstved Havn, Flemming Bach.

Han ønsker ikke at blande sig i den verserende debat om havnens fremtid, men fortæller, at han loyalt følger de beslutninger og den kurs som byrådet og Næstved Havn har udstukket. Og så længe, der ikke er truffet nogen byrådsbeslutning om havnens fremtid, så fortsætter udbygningerne på havnen.

Pakhus rives ned

Det indebærer også, at det gamle pakhus på midtermolen bliver revet ned og i stedet kommer der en skårplads med glasskår til Ardagh.

- Det handler om at skaffe en positiv bundlinje for havnen - til glæde for borgerne i Næstved. Derfor gælder det om at servicere havnens kunder bedst muligt, fortæller Flemming Bach.

Nedrivningen af pakhuset på Midtermolen, tegnet af byens berømte arkitekt Urban Hansen-Rejstrup, går i gang i næste måned. Først skal bygningen tømmes indvendigt, inden nedrivningsfirmaet P.Olesen A/S går i gang med at fjerne den bevaringsværdige, men stærkt forfaldne bygning på havnens midtermole.

- Eneste aktivitet i pakhuset har været at ligge lokaler til de internationale grafittikunstnere, der har udsmykket flere af byens bygninger. Men dem har vi skaffet nye lokaler i Toldbodgade, så grafittien lever videre i byen, fortæller Flemming Bach.

Siloen består

Til gengæld ser det ud til, at siloen får lov at stå en tid endnu. I vinter søgte havnebestyrelsen eller om tilladelse til at rive siloen ned, i et sidste forsøg på at få godkendt placeringen af kommunens nye svømmehal på havnens midtermole. Men byrådet valgte i stedet at placere svømmelandet på Stenlængegård-arealerne og dermed er det ikke aktuelt med nedrivning af den gamle silo, der har stået tom de seneste 10 år.

Havnedirektør Flemming Bach foran det gamle pakhus, som snart må lade livet til fordel for en skårplads til Ardagh. Foto: Kim Palm

arrow Vartegn på vippen: Havnen vil rive silo ned
17. august 2020 kl. 22:15 Opdateret: kl. 15:27
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk