24. oktober 2019
Havnedirektør Jesper Møller Petersen og havneudvalgsformand Kristian Skov-Andersen glæder sig over, at havnen er i fremgang og får nye kunder. Her er der et russisk fartøj, der for første gang besejler Næstved. Fotos: Ole Anders Olsen
gallery icon

Se billedserie

Havnedirektør Jesper Møller Petersen og havneudvalgsformand Kristian Skov-Andersen glæder sig over, at havnen er i fremgang og får nye kunder. Her er der et russisk fartøj, der for første gang besejler Næstved. Fotos: Ole Anders Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnen giver mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnen giver mening
Næstved - 13. januar 2019 kl. 18:00
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye rapport, der skildrer fire mulige scenarier for en udflytning af Næstved Havn, tager ikke stilling til et muligt femte scenarie: Lukning af Næstved Havn.

arrow Læs også: Borgmester jubler over byggeboom

Det vil være uheldigt, mener Kristian Skov-Andersen, der opremser flere argumenter for fortsat havnedrift i byen.

- Næstved Havn er i fremgang og har i 2018 haft rekordaktivitet, stigende indtjening og nye kunder. Den udvikling skal gerne fortsætte og derfor giver det ingen mening at lukke havnen, siger han.

Samtidig viser en såkaldt Oplandsanalyse udarbejdet af Syddansk Universitet, at Næstved Havn udgør cirka én procent af den samlede økonomi i kommunen. Dertil har en ny havn mulighed for at tiltrække yderligere aktivitet, og derfor skal der fortsat være havnedrift i Næstved, fremgår det af rapporten.

Rapporten er første skridt mod projekt havnen ud af byen, og for at realisere planen kræver det, at havnen sælger ud af arvesølvet, dvs. sommerhusgrunde og campingplads i Karrebæksminde og samtidig sælger nogle af de arealer i Næstved by, der tilhører havnen.

Med et kig i krystalkuglen forestiller Kristian Skov-Andersen sig, at i løbet af to til tre år har havnen påbegyndt udflytning på den anden side af svingbroen og at havnen er flyttet endegyldigt ud af byen i løbet af de næste otte til 10 år.

Men før det sker, kræver det konkret interesse for de nuværende havnearealer midt i byen.

- Vi går ikke i gang med at flytte havnen ud af byen, før vi har investorer, der ser muligheder i de nuværende havnearealer midt i byen. Det tror vi også på. Havnen vil være attraktiv for boligbyggeri og andet. Men først skal investorerne på plads, inden vi kan sige fuld kraft frem for byggeri af ny havn, siger Kristian Skov-Andersen.

Den nuværende Næstved Havn er fra 1938 og blev indviet af statsminister Thorvald Stauning og Kong Christian X.

arrow Nye familieboliger er populære: 34 ud af 42 er reserveret
15. januar 2019 kl. 11:52 Opdateret: kl. 10:45
arrow Jakobs Have skyder op i parken
13. januar 2019 kl. 08:00 Opdateret: kl. 09:56
arrow Havn vil flytte ud af byen: Her er fire bud på ny placering
12. januar 2019 kl. 05:51 Opdateret: kl. 10:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk