22. september 2020
Havnedirektør Flemming Bach foran det gamle pakhus, som snart må lade livet til fordel for en skårplads til Ardagh. Foto: Kim Palm
Havnedirektør Flemming Bach foran det gamle pakhus, som snart må lade livet til fordel for en skårplads til Ardagh. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnen fortsætter udbygning trods planer om lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnen fortsætter udbygning trods planer om lukning
Næstved - 28. juli 2020 kl. 04:43
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På trods af borgmester Carsten Rasmussens (S) politiske sommerbombe med forslag om at lukke Næstved erhvervshavn, så fortsætter havnen med at udvide aktiviteterne. Næstved Havn gør sig nemlig klar til at opføre en lagerhal til den jyske træpillekoncern Verdo, ligesom havnen går i gang med at rive et pakhus ned for at skabe bedre plads til glasskår til Ardagh Glass.

arrow Læs også: Havneformand: Borgmesteren har forlænget havnens levetid

- Det står i vores servicekontrakt, at vi skal optimere forholdene for havnens eksisterende kunder. Derfor bygger vi nyt, fortæller direktør på Næstved Havn, Flemming Bach.

Havneformand Kristian Skov-Andersen (V) betegner det som sund fornuft at fortsætte udbygningen af Næstved Havn, så længe der ikke er truffet beslutning om at afvikle erhvervshavnen. Han mener, at borgmesteren med sin melding har været med til at forlænge havnens levetid, da man ikke kan skaffe sig af med havnens eksisterende kunder uden at skulle betale en klækkelig erstatning.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) siger til Sjællandske, at han er parat til det lange seje træk, når det gælder om at afvikle havnen - og at det formentlig først vil ske i løbet af 10 til 15 år.

- Det jeg har appelleret til er, at vi træffer en politisk beslutning om erhvervshavnens fremtid i Næstved, da jeg ikke ser nogen grund til at vi investerer 200 millioner kroner i en ny havn på Ydernæs. Når vi først har truffet beslutning om at lukke havnen er det nemlig muligt at begynde at byudvikle - mens der stadig er virksomheder og aktiviteter på havnearealerne, siger Carsten Rasmussen.

En dispensation i Planloven har nemlig gjort det muligt at byudvikle havnearealer i etaper og dermed kan der bygges boliger på havnearealerne, mens der stadig er gang i havnen og dens virksomheder på Vestre Kaj.

arrow Havnen river ned og bygger nyt
28. juli 2020 kl. 09:21 Opdateret: kl. 09:05
arrow Synspunkt: Et åbentstående sår
26. juli 2020 kl. 08:41 Opdateret: kl. 10:34
arrow Danske Havne advarer Næstved mod at nedlægge erhvervshavnen
19. juli 2020 kl. 04:50 Opdateret: kl. 12:24
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk