19. oktober 2021
Havneformand Kristian Skov-Andersen klare anbefaling var en erhvervshavn på Ydernæs, men de politiske vinde ville det anderledes. Foto: Thomas Olsen
Havneformand Kristian Skov-Andersen klare anbefaling var en erhvervshavn på Ydernæs, men de politiske vinde ville det anderledes. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havneformand: Stenbæksholm var heller ikke min kop te

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Havneformand: Stenbæksholm var heller ikke min kop te
Næstved - 22. september 2021 kl. 19:34
Af Kim Palm

»Vi ønsker at styrke Næstveds position som Sydsjællands hovedstad ved at flytte havnen fra midtbyen til nye rammer på Ydernæs med plads til vækst og nye arbejdspladser.«

Sådan lød den klare anbefaling i Næstved Havns egen masterplan fra december - en plan som senere blev skudt i sænk efter vedvarende protester fra Næstved Sejklub, jolleklubben og strandjægerne, der alle frygtede for fremtiden efter at være blevet sendt ud af byen.

Derfor måtte havneformand Kristian Skov-Andersen (V) opgive drømmen om Ydernæs og i stedet strikkede byens politiske førstemand, Carsten Rasmussen (S), et bredt forlig sammen. Med en alternativ løsning - som blev vedtaget af et enigt byråd - hvorefter pilen pegede mod Stenbæksholm.

- Sejlklubben råbte højst og jeg har taget de tæsk jeg skulle, siger Kristian Skov-Andersen, som nu arbejder loyalt for placeringen på den anden side af kanalen, nær landsbyen Stenbæksholm.

- Sådan er det i politik. Man må bøje sig for flertallet selvom Stenbæksholm i første omgang heller ikke var min kop te. Jeg har tidligere kaldt byen for en uspoleret perle, og det står jeg gerne ved, siger havneformanden.

Han er samtidig sikker på, at havnen vil kunne lande en løsning, der bliver til at leve med - også for naboerne i Stenbæksholm.

- Det vigtigste er at Næstved bevarer en erhvervshavn. Det gør vi nu og jeg tager gerne en kop kaffe og en snak med bylauget den 14. oktober, siger Kristian Skov-Andersen.

I løbet af sommeren har Næstved Havn skrevet kontrakt med to tekniske rådgivere, der kigger på mulighederne ved Stenbæksholm, inden der skal udarbejdes en lokalplan og en VVM-redegørelse over området på den anden side af kanalen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk