5. juni 2020
Når Byrådet har besluttet at flytte havnen ud af bymidten, opstår det næste spørgsmål. Hvor skal den ny erhvervshavn ligge? På Ydernæs eller nær Stenbæksholm? Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Når Byrådet har besluttet at flytte havnen ud af bymidten, opstår det næste spørgsmål. Hvor skal den ny erhvervshavn ligge? På Ydernæs eller nær Stenbæksholm? Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havn tæt på at blive flyttet ud af bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havn tæt på at blive flyttet ud af bymidte
Opdateret 21. oktober 2019 kl. 14:22
Næstved - 21. oktober 2019 kl. 11:45
Af Anna C. Møhl og Kim Palm Mandag skal Byrådets økonomiudvalg tage stilling til, om erhvervshavnen i Næstved skal flytte væk for at give plads
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester Carsten Rasmussen (S) kalder det fornuftigt at flytte røg, støj og møg væk fra bymidten.

arrow Læs også: Havnebestyrelsen: For tidligt at droppe svømmehal på havnen

- Størstedelen af de materialer, der losses på havnen, skal køres gennem Næstved på store lastbiler. I disse klimatider vil det være rigtig fornuftigt at flytte havnens aktiviteter til Ydernæs, hvor der er nem adgang til ringveje og omfartsveje, siger han.

Også den konservative Helge Adam Møller er tilhænger at at få havnen væk fra byen.

- Havnen skal flyttes hurtigfst muligt, så vi kan komme i gang med byfornyelsen, siger han.

Søren Revsbæk (V) derimod, ser det ikke som en naturlov, at der skal være en erhvervshavn i Næstved.

- Det gav rigtig god mening med en havn i Næstved i midten af 1930erne, da vi havde en stor papirfabrik i byen. I dag er det reelt kun Ardagh Glass, der har gavn af en erhvervshavn i Næstved. Derfor melder spørgsmålet sig, hvor meget af havnen vi skal flytte ud på Ydernæs.

- Personligt synes jeg det vil give god mening at søge samarbejde med Vordingborg Havn, der har planer om en stor udvidelse. Det vil give os mulighed for at etablere en langt mindre havn på Ydernæs. Man kunne også overveje helt at lukke havnen, siger Søren Revsbæk.

Carsten Rasmussen helt helt klar i mælet på spøgsmålet om, hvor vidt der skal være en erhvervshavn i Næstved.

- Så længe der er kunder, skal vi have en erhvervshavn og det bliver ikke den sjette borgmester i Næstved, der lukker havnen. Der er mange arbejdspladser i industrien og i transportsektoren, der er afhængig af, at vi har en havn. I 80erne var der en masse mennesker, der spurgte, hvorfor der skulle være et storcenter i Næstved. I dag tror jeg alle er glade for storcentret, siger han.

arrow Erhvervshavn lukker - bro skal renoveres
10. oktober 2019 kl. 08:00 Opdateret: kl. 17:04
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk