18. september 2020
Nolds Havn ligger ca. midt i den kanal, der går fra Karrebæk Fjord til havnen i Næstved. Der har ligget husbåde i havnen i mange år, men nu ser det ud til at være slut. Foto: Robert Andersen
Nolds Havn ligger ca. midt i den kanal, der går fra Karrebæk Fjord til havnen i Næstved. Der har ligget husbåde i havnen i mange år, men nu ser det ud til at være slut. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havn smider beboere ud med tre ugers varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havn smider beboere ud med tre ugers varsel
Næstved - 12. februar 2019 kl. 05:53
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ingen medlidenhed at spore i ledelsen af Næstved Havn - opsigelse er kørt lige efter reglerne.

arrow Læs også: Ingen panik i havnen - dialogen er genoprettet

Beboerne på husbådene i Nolds Havn er blevet bedt om at flytte fra havnen senest 28. februar. Brevet kom fredag, så der var et varsel på tre uger.

Det er behandlet efter reglerne i lejekontrakten, fortæller formand for Næstved Havn venstremanden Kristian Skov-Andersen. Bestyrelsesmedlem Niels Kelberg (DF) slår fast, at beboerne vidste, det var ulovligt at bo der.

Husbådene har ligget der i mange år og har altid været en varm kartoffel ifølge formanden. Nu har en henvendelse fra Næstved Kommune tilsyneladende sat fart i sagen. Det er ikke efter reglerne, at husbådene ligger, hvor de ligger, og det er ikke muligt at have folkeregisteradresse på bådene, slår kommunen fast.

Dette har man dog set gennem fingrene med hidtil. Den tidligere havneformand Per Sørensen (S) har gennem sine mange år i bestyrelsen accepteret tingenes tilstand. Det fortæller han til Sjællandske.

Dette vil den nye bestyrelse ikke, og med mindre at beboerne kan komme på en løsning, som Næstved Kommune og havnebestyrelsen vil acceptere inden 28. februar, så er det slut med husbådene i Nolds Havn.

arrow 10 beboere registreret på lokum i havnen - der må man altså ikke bo
13. februar 2019 kl. 15:32 Opdateret: kl. 11:10
arrow Havneformand: Vi slog i bordet ... hårdere end vi plejer
13. februar 2019 kl. 13:47 Opdateret: kl. 10:48
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk