17. februar 2020
Er det fint nok, at der bare er en hæveautomat i højsæsonen, når der er fyldt med gæster på stranden og åbent i Enø Steakhouse og på campingpladsen? Eller er der fortsat brug for, at man året rundt kan hæve kontanter i Karrebæksminde? Foto: Kristian Buchmann
Er det fint nok, at der bare er en hæveautomat i højsæsonen, når der er fyldt med gæster på stranden og åbent i Enø Steakhouse og på campingpladsen? Eller er der fortsat brug for, at man året rundt kan hæve kontanter i Karrebæksminde? Foto: Kristian Buchmann
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hæveautomat drøftes i større forum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæveautomat drøftes i større forum
Næstved - 08. november 2019 kl. 13:45
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om Karrebæksminde kan klare sig uden en permanent hæveautomat, er pt. et åbent spørgsmål.

arrow Læs også: Turistmekka mister hæveautomat - kontanter må medbringes hjemmefra

Sydbank har meldt ud, at banken om en måned, helt nøjagtigt den 10. december, lukker og slukker for automaten, som banken i årevis har haft i Alleen.

Begrundelsen er ifølge Sydbank, at brugen af automaten er faldende, og at den står foran en dyr opdatering, hvis den skal være funktionsdygtig efter årsskiftet.

Hvor efterlader det beboere og turister og andet godtfolk i Karrebæksminde?

Sommerløsning

I sommer var der opstillet en hæveautomat fra Euronets ved Enø Steakhouse ved siden af Enø Camping.

Det er en automat, som hver morgen trilles ud og hver aften tages ind igen, når butikken lukker, og den er således kun tilgængelig i højsæsonen, når campingpladsen og Enø Steakhouse har åbent.

- Det er selvfølgelig altid et tab, når man mister noget, siger Søren Knudsen, formand for Karrebæksminde Lokalråd, om Sydbanks beslutning om at fjerne den permanente hæveautomat.

Leve uden?

I og med det kun er få dage siden Sydbank offentliggjorde sin beslutning, har lokalrådet endnu ikke haft tid til at drøfte emnet, men det er på dagsordenen i næste uge, og senere på måneden skal det diskuteres i Karrebæksminde Forum, hvor alle lokale foreninger og havnen er medlemmer.

Spørgsmålet er, om Sydbanks beslutning står til at ændre, om man i lokalområdet har brug for en erstatning for den permanente hæveautomat eller man kan leve fint uden.

- Automaten bliver i hvert fald flittigt brugt i sommermånederne, konstaterer Søren Knudsen, som selv bor i Alleen.

Turistforeningen

Næstved Turistforening har rent faktisk fået tilbudt at overtage Sydbanks hæveautomat:

- Vi har regnet på det, men det hænger ikke sammen økonomisk, hvis vi skal til at betale for driften af automaten, samtidig med at vi mister husleje fra Sydbank, siger turistforeningens formand Svend-Erik Kristensen.

Sydbanks hæveautomat befinder sig i turistforeningens lokaler på Alleen 33, da Sydbank for år tilbage havde en filial i bygningen. Turistforeningen har også indhentet et tilbud fra Loomis, der servicerer pengeautomater, men i så fald skal turistforeningen betale firmaet for at drive automaten.

Turistforeningen har heller ikke endnu truffet nogen beslutning om, hvad man vil gøre.

- Vi må vurdere, om der er behov for en ny permanent automat, og om det i givet fald er noget, vi skal gå ind i. Umiddelbart tænker jeg ikke, at det er turistforeningen, der skal drive en pengeautomat, siger Svend-Erik Kristensen.

arrow Lænket til kørestol på Enø: Livet er værd at kæmpe for
31. oktober 2019 kl. 20:50 Opdateret: kl. 10:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk