22. juni 2021
For lang sagsbehandlingstid var ved at koste byens eneste bus med lift. Nu har indehaver Jan Guldberg fået tilsag om at hjælpepakke er på vej. Fotos; Anita Corpas
gallery icon

Se billedserie

For lang sagsbehandlingstid var ved at koste byens eneste bus med lift. Nu har indehaver Jan Guldberg fået tilsag om at hjælpepakke er på vej. Fotos; Anita Corpas
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guldbussen er reddet i sidste øjeblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldbussen er reddet i sidste øjeblik
Næstved - 17. maj 2021 kl. 13:47
Af Anita Corpas

Det er en glad indehaver af Guldberg Bus, Jan Guldberg, der kan berette, at Erhvervsstyrelsen omsider har fået sat skub i hans ansøgning om hjælpepakke.

arrow Læs også: Byrødder er mere tilskuere eller drivkraft

- Jeg er glad for, at der er kommet gang i tingene, men det irriterer mig, at man skal helt på folketingspolitikerniveau, førend der kommer skub i sagsbehandlingen, siger Jan Guldberg. Han forklarer, at det har taget over to måneder at få sin ansøgning om hjælpepakke behandlet hos Erhvervsstyrelsen.

Han ansøgte i marts om hjælpepakke men ved udløb af april, var hans ansøgning stadig ikke behandlet, siger han.

- Det står jo ikke rigtig mål med løftet sidst i januar om, at ekspeditionstiden på at få hjælpepakker behandlet ville være ni dage, påpeger han.

Forkert kryds

Derfor bliver det heller ikke opdaget, at Jan Guldberg har sat et forkert kryds i ansøgningen.

- Jeg ved ikke, at jeg har sat et kryds forkert. Det bliver jeg først bekendt med, da styrelsen omsider går i gang med at behandle ansøgningen. og det gør de først efter at jeg har klaget op gennem hierarkiet, siger han.

Til gengæld får han herefter en fin og hurtig behandling, understeger Jan Guldberg.

Kolleger ville hjælpe

Da det så allersortes ud, stod kollegerne imidlertid klar til at hjælpe den betrængte vognmand.

- Jeg var så tæt på at opgive. så trådte både mine kolleger og svigermor til. »Hvor meget skal du bruge Guldberg?«, Spurgte de. - For uden hjælpepakke var jeg ikke stand til at betale leasing på bilen. og jeg har måttet låne af svigermor for at klare terminerne på huset.

Guldbussen havde bestillinger på kørsel for over 100.000, og kollegerne ville gerne give forskud. men det blev ikke nødvendigt.

- Nu tjener jeg penge igen, siger Jan Guldberg og ser optimistisk fremad til fast arbejde i hvert fald de kommende fire-fem uger.

Misset million

Ved den store lock-down sidste år havde Guldbussen ca. 170.000 forudbestillinger på kørsel på blokken fordelt over hele året.

- Jeg kunne for første gang se frem til en millionomsætning. men det kommer jeg til at skyde en pil efter, siger han og tilføjer; at det siden nedlukning har det været en generel økonomisk rutsjetur.

- Al transport stoppede over en nat, siger Jan Guldberg, der er indehaver af byens eneste VIP-transport. Han er vant til at fragte både større og mindre selskaber rundt, som fx den kendte sangskriver og rapper Chief 1, som han har kørt for i fem år.

Ingen guldpakke

I alt har Jan Guldberg samlet modtaget hjælpepakke på ca 200.000 kroner medregner de godt 36.000 kroner, der er på vej.

- Hjælpepakke er jo på maksimalt 23.000 kroner om måneden, hvilket er en fjerdel af en normal månedsomsætning.

- Det er kun med til at dækken nogle af udgifterne, Så jeg har reelt set ikke fået løn i et år.

- men nu er fremtiden meget lysere ud, fastslår Jan Guldberg.

Eneste guldbus

I november sidste år leasede Jan Guldberg den spritnye 17 personers bus i diskret sandgrå metallak, som er den eneste af sin art i byen med lift. Den går i Næstved under navnet VIP-kørsel, eftersom den lækre vogn er polstret med lædersæder, de otte sæder med borde, der er indbygget køleskab og med stik til elkedel. - Bussen koster 750.000 kroner, hvilket svarer til hele to almindelige busser fra Flextrafik, fortæller Jan Guldberg.

arrow Stationen er pakket ind: Til jul skal den pakkes ud igen
19. maj 2021 kl. 09:27 Opdateret: kl. 09:25
arrow Samme virksomhed konkurs igen
18. maj 2021 kl. 13:24 Opdateret: kl. 13:24
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk