13. juni 2021
Cathrine Riegels Gudbergsen lagde som tidligere år gods til Venstres grundlovsarrangement, hvor byrådsmedlem i Næstved, Kristian Skov-Andersen og folketingskandidat i Næstvedkredsen Jacob Panton var blandt talerne. Fotos: Anita Corpas.
gallery icon

Se billedserie

Cathrine Riegels Gudbergsen lagde som tidligere år gods til Venstres grundlovsarrangement, hvor byrådsmedlem i Næstved, Kristian Skov-Andersen og folketingskandidat i Næstvedkredsen Jacob Panton var blandt talerne. Fotos: Anita Corpas.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundlovsmøde: Venstre ser frem til vagtskifte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Grundlovsmøde: Venstre ser frem til vagtskifte
Næstved - 05. juni 2021 kl. 23:18
Af Anita Corpas

Broksø: - At være i Venstre er lidt som at være gift. Efter 20 år går det opad. Jeg lover det, sagde Cathrine Riegels Gudbergsen, landmand og indehaver af Broksø Gods i Herlufmagle Sogn ved Næstved. En analogi, der bragte smilet frem hos de godt 150 fremmødte.

arrow Læs også: VIDEO: Brand på autoværksted på havnen: Sort røg kan ses flere kilometer væk

Broksø Gods var vanen tro ramme om grundlovsmøde indrammet af sol, flagallé og eventyrtårne under den blå, blå venstrehimmel.

Markant taler

En af eftermiddagens mest markante talere var 39-årige Jacob Panton, uddannet landmand, oversergent, kampvognskommandør og underviser i Hæren. Han har haft fem internationale udsendelser i henholdsvis Kosovo, Irak og Afghanistan. Skudt fem gange i krig og genopstået fra de døde. Af mange kendt fra filmen »den døde soldat«.

Jacob Panton har rejst sig som en mand med en sag. En mission om at ændre systemet, selv kvæstet af kassetænkning og rigide regler. Optændt af at gøre noget indefra i magtens centrum, Christiansborg, som folketingskandidat for Venstre i Næstvedkredsen.

- Jeg er liberal og jeg elsker min frihed. Frihed giver mig lyst til livet, til fællesskabet og til at gøre noget for andre, sagde Jacob Panton og gav statsministeren, pressen og systemet sandheden, som han tænker den.

Politikere klistrer sig til rådgivere

- Det er en uskik, at politikere klistrer sig til rådgivere og spindoktorer og fører kontrol over embedsværket, mens den veleksercerende presse svigter, sagde Jacob Panton bramfrit og pegede på den omdiskuterede Netto-forside af Mette Frederiksen.

- Sådan noget er ikke set andre steder end i Hviderusland og Nordkorea.

- Grundloven er til for at sikre frihed til at tale, tænke og leve, som vi vil. Og for at imødegå politiske overgreb herunder at ødsle borgernes penge bort, fortsatte folketingskandidaten og pegede på den ifølge ham 800 milliard kroner dyre pandemi og minksagen til 20 milliarder.

- Et indgreb, som ikke har bibragt os andet end at sikre os tusindvis ton af affald, sagde Jacob Panton.

- Der er brug for fornuft, foreningsliv og personlige meninger, fastslog Jacob Panton, der i dag sammen med to andre driver Veteranernes Kaffekompagni i henholdsvis USA og Danmark.

Fra grundlov til omskæring

Også den lokale spidskandidat til borgmesterposten i Næstved Kristian Skov-Andersen (V) bandt på forunderligvis en rød tråd fra Grundlovens oprindelse til rituel jødisk omskæring.

- Jøderne er det stærkeste symbol på en forfulgt minoritet. Det handler overordnet om tolerance og diversitet.

- Gode egenskaber, der er bærende søjler, når vi taler politik i Venstre i Næstved i 2021, sagde Kristian Skov-Andersen og benyttede lejligheden til at pege på lokale resultater med V på.

- Som fx at sikre, at udgift til vejnettet ikke bliver pålagt borgerne, flere penge til børn og skoler, at Holme Olstrup beholder sit valgsted, og at vi sammen med Enhedslisten (EL) har indført whistleblower-ordning i kommunen.

- Ingen er bedre til at bringe løsninger til torvs end Venstre, fastslog Kristian Skov-Andersen.

Som de øvrige talere plæderede han også for åbenhed og tolerance. For frihed, fred og fællesskab, hvilket der ganske paradoksalt måtte blive brug for, eftersom Venstres tidligere formand med vanligt stortalent for timing netop brugte grundlovsdag til at afsløre navnet på sit nye politiske projekt.

arrow Ny butikschef i XL-Byg Meredin i Kalundborg
06. juni 2021 kl. 11:39 Opdateret: kl. 11:39
arrow KFUM gjorde det umulige
05. juni 2021 kl. 17:05 Opdateret: kl. 17:05
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk