25. maj 2019
Porcelænskunstneren Louise Hindsgavl kommer til Næstved og laver skulptur sammen med publikum.
Porcelænskunstneren Louise Hindsgavl kommer til Næstved og laver skulptur sammen med publikum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gratis stand-up-skulptur til eventyrlig aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratis stand-up-skulptur til eventyrlig aften
Næstved - 10. maj 2016 kl. 20:48
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Porcelænsfigurerne er alt andet end nuttede, når de er lavet af Louise Hindsgavl.

I 2014 kunne man konstatere det ved selvsyn, da hun fyldte Rønnebæksholm ved Næstved med sine påtrængende figurer og installationer.

På torsdag, den 12. maj, kan man selv være med i skabelsen og høre hende fortælle om sine overvejelser undervejs, når Louise Hindsgavl gæster JB10 til en af stedets Eventyrlige Aftner.

- Louise Hindsgavl er i den absolutte front inde for porcelæn, både i hendes håndværksmæssige virtuositet, forståelse for materialets historie, men også hendes måde at bringe store politiske spørgsmål ind i keramisk kunst er bemærkelsesværdig, siger Thomas Agergaard, manden bag Eventyrlige Aftner på JB10.

Den designskoleuddannede, Keramik og Glas, Louise Hindsgavl begynder aftenen med at fortælle om sit arbejde og årsagerne til, at det netop er porcelænsfiguren, der har hendes særlige opmærksomhed.

Under hele seancen vil de musikalske undertoner blive fremført af trioen Thomas Agergaard, Simon Toldam og Randi Pontoppidan, som forener kunstværket med musikken til en helstøbt oplevelse for gæsterne.

Publikums værk
Stand-up-Skulptur med Louise Hindsgavl foregår sammen med publikum, der kan komme med input og overvejelser omkring opbygningen og i særdeleshed omkring indholdet i værkets fortælling. Det er altså publikums idéer, der omsættes til et værk.

Louise Hindsgavl forklarer løbende processen og beskriver de overvejelser billedhuggeren gør sig under tilblivelsen og omkring selve indholdet og kunstens mulighed for at kommenter sin omverden.

Porcelænsfiguren er det centrale udgangspunkt, og Indledningsvis støbes en række porcelænselementer i medbragte gipsforme. Ud fra snakken med publikum vælges en række af disse elementer, som så bygges sammen til et værk.

Alle er meget velkomne til det gratis arrangement torsdag den 12. maj i lokalerne på Jernbanegade 10 i Næstved. Denne version af Eventyrlige Aftner begynder klokken 19.30 og varer formentlig halvanden til to timer.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk