21. januar 2019
Næstveds verdensberømte graffiti er sat på auktion.
Næstveds verdensberømte graffiti er sat på auktion.
Foto: Heidi Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Graffiti og kunstby på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Graffiti og kunstby på auktion
Næstved - 23. januar 2018 kl. 20:42
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når hele Danmark samler ind til hjemløse børn i verdens fattigste lande til Danmarks Indsamling, er Næstved også med. Kommuner fordelt over hele landet har tilmeldt sig »Danmark på Auktion« i forbindelse med Danmarks Indsamling. Næstved Kommune har valgt at sætte byens verdensberømte graffiti på auktion.

arrow Læs også: Billeder: Guidet gåtur giver historierne bag graffitiens gavlmalerier

- Vi er selvfølgelig stolte af, at Næstved har graffiti i verdensklasse på mange af byens gavle. Auktionen er med til at sætte Næstved på Danmarkskortet samtidig med, at vi støtter en sympatisk og vigtig sag. Det er en mulighed, vi ikke vil gå glip af, siger Næstveds borgmester Carsten Rasmussen, der håber, at både lokale virksomheder og privatpersoner i og uden for Næstved, vil byde på auktionen.

Auktionen er startet og kan findes på www.lauritz.com. Her kan man købe sig til en oplevelse gennem Næstved Kunstby og få en guidet tur til gavlmalerierne med anekdoter og speciel insiderinfo sammen med idéfolkene bag projektet, William Hjort og Claus Michael Pedersen.

Næstved Kunstby er med sine gavlmalerier og andre streetart-elementer med til at give Næstved by en markant profil og samtidig fortælle historien om en subkultur, der op gennem 80érne og indtil nu har været en del af Næstved ungekultur og har placeret byen på hiphoppens verdenskort.

Man kan opleve en levende udstilling og dekoration i byens rum og få en international, positiv og uventet kulturel oplevelse. De anerkendte streetart kunstnere er fra byer som Sao Paulo, New York, München, Zurich, Sidney, Barcelona, Berlin, Amsterdam og Milano.

Den landsdækkende Danmarks Indsamling starter i januar og kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 3. februar.

arrow Jubiiii - de vilde unge vender tilbage
28. juni 2018 kl. 07:45 Opdateret: kl. 17:18
arrow Billedserie: Fra kedler til klatring i den gamle kraftcentral
31. maj 2018 kl. 19:24 Opdateret: kl. 15:41
arrow To nye gavlmalerier kaster glans over byen
09. april 2018 kl. 15:00 Opdateret: kl. 10:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk