13. juni 2021
SMS-lås på offentlige toiletter skal forhindre hærværk og vandalisme. Men ulemperne er flere end fordelene, så nu dropper kommunen idéen om aflåste toiletter.
gallery icon

Se billedserie

SMS-lås på offentlige toiletter skal forhindre hærværk og vandalisme. Men ulemperne er flere end fordelene, så nu dropper kommunen idéen om aflåste toiletter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt nyt til tissetrængende: Ingen SMS-lås på toiletterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nyt til tissetrængende: Ingen SMS-lås på toiletterne
Næstved - 11. juni 2021 kl. 11:21
Af Kim Palm

Du kender det sikkert - følelsen af at skulle af med vandet i en fart. Og mens du er tæt på at tisse i bukserne og endelig finder et toilet, så er det låst og du skal knuse en kode for at få toiletdøren til at gå op.

arrow Læs også: Uro i Venstre før valget: Toppolitiker trækker sig

Den slags påfund hedder SMS-låsning af offentlige toiletter. Det er en udbredt skik flere steder rundt i landet og har i flere år også været under overvejelse i Næstved Kommune.

Men i Næstved siger politikerne nej. Det sker efter at kommunen har indhentet erfaringer hos de sydlige naboer i Vordingborg og spurgt sig for i Vejdirektoratet, som også har gjort brug af SMS-låse på toiletterne.

I Vordingborg Kommune er erfaringerne noget blandede. SMS-låsene har godt nok reduceret hærværket ude på kommunens rastepladser, men i de større byer er der fortsat problemer med hærgede og grafittiplagede toiletter. Derfor har Vordingborg Kommune opsat videoovervågning flere steder.

Døren sparket op

Langs statsvejene har Vejdirektoratet også gjort brug af SMS-låse på særligt hærværksplagede toiletter på offentlige rastepladser. Det har ikke haft nogen god effekt. Her har bilister simpelthen sparket dørene op og derfor har Vejdirektoratet droppet enhver videre tanke om SMS-lås af toiletterne.

Beslutningen om ikke at låse toiletterne med SMS-kode er også godt nyt for mange ældre, der ikke er super fortrolige med brugen af mobiltelefoner. De kan fortsat frit tømme blæren i de offentlige kummer, som har åbent hele året, mens toiletterne på flere af kommunens rastepladser ofte er lukket ned i vinterhalvåret.

Tøm blæren i god stil

De penge, der var afsat til SMS-låsning af de offentlige toiletter - 25.000 kroner pr. styk - skal i stedet anvendes til hyppigere rengøring, modernisering og vandalsikring, så uhumske bøller ikke skal spolere lettelsen ved at gå på toilettet - når man virkelig trænger.

arrow De gik for bedre normeringer
07. juni 2021 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:22
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk