12. august 2020
Tirsdag gik to lokale kandidater Magnus Heunicke (V) og Sebastian Myhlsted-Schenstrøm (V) i fælles front for at få nattoget tilbage på Sydbanen. Ved næste køreplanskift kan det blive virkelighed, oplyser DSB. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag gik to lokale kandidater Magnus Heunicke (V) og Sebastian Myhlsted-Schenstrøm (V) i fælles front for at få nattoget tilbage på Sydbanen. Ved næste køreplanskift kan det blive virkelighed, oplyser DSB. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt nyt fra DSB: Planer om to nattog til Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nyt fra DSB: Planer om to nattog til Næstved
Næstved - 03. juni 2019 kl. 07:21
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med indvielsen af Danmarks første højhastighedsbane har DSB fået endnu en transportkorridor ud af København. Det er årsagen til, at DSB har ansøgt Transportministeriet og Banedanmark om nattog i weekenderne fra Københavns Hovedbanegård til Næstved Station. Det bekræfter DSB's pressetjeneste overfor Sjællandske.

arrow Læs også: Lokale kandidater i fælles kamp for nattog på Sydbanen

Hvis Transportministeriet og Banedanmark siger god for planerne er der udsigt til to sene togafgange natten efter fredag og natten efter lørdag gældende ved næste køreplanskift den 15. december.

Afgangstiderne fra Københavns Hovedbanegård bliver kl. 01.43 og 03.43, oplyser DSB. Og toget vil standse undervejs i Valby, Høje Taastrup, Roskilde, Viby Sjælland, Borup, Ringsted og Glumsø.

Lokalt initiativ
Dermed er der udsigt til, at passagerer fra Sjælland kan nå at nyde nattelivet i København og ikke som i dag er afhængig af et sidste tog kl. 0.09 - eller det håbløse alternativ - at skulle vente helt til første morgentog kl. 04.57 på at komme hjem fra en glad aften i Hovedstaden.

Tirsdag gik to lokale kandidater, Venstres Sebastian Myhlsted-Schenstrøm (V) og Magnus Heunicke (V) i fælles front med et ønske om at få nattoget tilbage på skinnerne. Og det kan snart blive virkelighed - det er dog ikke de to kandidaters fortjeneste. Ifølge DSB blev ansøgningen om weekend-nattog på Sydbanen nemlig indsendt til Transportministeren allerede sidste år.

- Uanset hvad, så er det en herlig nyhed, der gavner Næstved, siger Magnus Heunicke.

Årsagen til at DSB atter vil lancere nattog på strækningen skyldes især, at S-togene i Storkøbenhavn har stor succes med natafgange og samtidig er der nu bedre kapacitet på strækningen, så passagertogene ikke vil blokere for trafikken med godstog.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk