25. september 2021
Nyt liv begynder at pible op ad jorden, mens sidste års løvfald formulder. I skoven forenes liv og død, så hvorfor ikke indrette en skovbegravelsesplads i Borgnakkeskoven. Det har greve Carl-Christian von Scheel-Plessen ansøgt Næstved Kommune om. Foto: Niels Brande
Nyt liv begynder at pible op ad jorden, mens sidste års løvfald formulder. I skoven forenes liv og død, så hvorfor ikke indrette en skovbegravelsesplads i Borgnakkeskoven. Det har greve Carl-Christian von Scheel-Plessen ansøgt Næstved Kommune om. Foto: Niels Brande
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gods vil have gravplads i skovens dybe stille ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gods vil have gravplads i skovens dybe stille ro
Næstved - 25. marts 2019 kl. 05:34
Af Niels Brande

Når livet slukkes, og døden indtræffer, bliver langt de fleste danskere begravet på landets kirkegårde.

arrow Læs også: De første er nu begravet i skoven

En anden tendens vokser dog for tiden; skovbegravelser.

Sidste år åbnede Danmarks første private skovbegravelsesplads ved Stensballegaard Skov nær Horsens, og lige nu venter flere private skovejere landet over svar på ansøgninger om at etablere urnegravpladser mellem rødderne.

Blandt ansøgerne er Saltø-greve Carl-Christian von Scheel-Plessen, som i dag får behandlet sin ansøgning af Teknisk Udvalg i Næstved Kommune.

- Vi har et dejligt stykke skov lige ned til Karrebæk Fjord, og skoven er meget populær, siger greven og nævner blandt andet, at et ægtepar lod sig vie i skoven for få år siden.

Får han tilladelse, kan der blive plads til op mod 750 urner i Borgnakkeskoven. Han håber, at de kan være klar allerede senere i år.

Den politiske stemning er umiddelbart svær at lure forud for udvalgsmødet. Et Venstre-medlem kalder idéen fantastisk, mens DFer vil stemme nej. Udvalgsformand Helle Jessen (S) lægger op til debat.

- Jeg tror, vi skal have en fordomsfri diskussion om skovbegravelsespladsen, og når vi ikke frem til at træffe en beslutning, må vi gøre det på et senere møde.

Også godset Petersgaard er undervejs med en gravplads i Vintersbølle Skov ved Nyråd. Vordingborg. Kommune behandler for tiden godsets ansøgning.

Begravelsesloven blev liberaliseret i 2008, og siden har det været tilladt at blive begravet i skovens muld. Blandt andet siden 2014 i den kommunale Kohaveskov ved Odense.

Sidste år var der ifølge Danmarks Statistik 55.262 begravelser og bisættelser, hvoraf de 8846 var 'ikke-religiøse'. Det svarer til 16 procent.

arrow Udvalg siger ja til begravelser i skoven
06. marts 2020 kl. 19:11 Opdateret: kl. 13:51
arrow Begravet under bøgen
04. marts 2020 kl. 12:29 Opdateret: kl. 11:01
arrow Godsejer vil etablere skovbegravelsesplads
04. marts 2020 kl. 12:28 Opdateret: kl. 10:55
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk