25. september 2021
Sonja Holse og Connie Hansen er blandt de 163 dagplejere i Næstved Kommune, der er blevet certificeret DGI-dagplejere. De arbejder meget med krop og bevægelsen i hverdagen med børnene. Foto: Thomas Olsen
Sonja Holse og Connie Hansen er blandt de 163 dagplejere i Næstved Kommune, der er blevet certificeret DGI-dagplejere. De arbejder meget med krop og bevægelsen i hverdagen med børnene. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: God effekt af idrætsdagplejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God effekt af idrætsdagplejere
Næstved - 17. januar 2019 kl. 15:33
Af Mia Than West

163 dagplejere i hele Næstved Kommune er i løbet af to år blevet certificerede som såkaldte idrætsdagplejere i samarbejde med DGI. Forløbet har været opdelt i fem moduler, hvor dagplejerne er blevet undervist og inspireret til at få mere idræt, leg og bevægelse ind i dagligdagen med børnene.

arrow Læs også: Børneyoga og meditation hitter hos private børnepassere

Den første eksterne undersøgelse, som er foretaget af Epinion, viser, at DGI-certificeringen virker. Der er generelt kommet mere fokus på bevægelse hos dagplejerne, efter de har deltaget i forløbet.

Næstved er blandt de kommuner i hele landet, der har flest DGI-dagplejere, og det glæder dagplejeleder Ole Dittmann, at effekten er god.

- Det er jeg helt vildt glad for. De svarer positivt på samtlige spørgsmål. Det bekræfter også, at vi er på rette vej. Det har været et fantastisk samarbejde, og jeg er pavestolt, konstaterer dagplejelederen overfor Sjællandske.

Undersøgelsen bygger på spørgeskemaundersøgelser, som er foretaget umiddelbart før og efter deltagelsen i certificeringen samt observationer fra de deltagende dagplejere.

I alt har 110 dagplejere fra Næstved Kommune deltaget i undersøgelsen. Det fremgår af svarene, at andelen af dagplejerne, der føler sig i stand til at understøtte børnenes fysiske og motoriske udvikling er steget fra 48 procent til nu 81 procent. Dagplejerne prioriterer også nu - i højere grad end før DGI-forløbet - at lave fysiske aktiviteter med børnene.

- Bevægelse flytter børnene over til at bruge kroppen og finde glæden ved at bruge kroppen. De får så at sige to ben at gå på, så det ikke bare bliver computere og IT, som de er gode til, siger Ole Dittmann og fortæller, at flere af dagplejerne efterfølgende har taget kurser i børneyoga og mindfulness.

- Det er min oplevelse, at børnene bliver bedre til at koncentrere sig, uddyber han.

arrow Efter kræftbehandling: Sådan kan yoga gøre en forskel
06. november 2020 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:16
arrow Nu skal det være: Wimmer får eget pilatesstudie
22. september 2020 kl. 20:36 Opdateret: kl. 11:35
arrow Mindfulness og yoga i dagplejen giver børnene ro
28. november 2019 kl. 15:55 Opdateret: kl. 09:40
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk