20. oktober 2018
Mindfulness eller meditation kan hjælpe en til at få mere ro og nærvær i hverdagen.
Mindfulness eller meditation kan hjælpe en til at få mere ro og nærvær i hverdagen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giv din hjerne et frirum med ro på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giv din hjerne et frirum med ro på
Næstved - 12. januar 2018 kl. 19:00
Af Jan Søe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stress er et omdiskuteret fænomen, som rammer flere og flere. Stress opstår typisk, når man står overfor større udfordringer i arbejdslivet eller privatlivet. Kortvarig stress er ikke skadeligt, men stress over en længere periode kan gøre en alvorligt syg.

Ofte skyldes langvarig stress, at man er belastet på flere livsområder samtidig. For meget arbejde kan give stress. Intet arbejde kan også stresse. Egne og andres forventninger til det gode liv kan også skabe ubalance, så man føler, man slet ikke slår til.

Ofte er det nødvendigt at få helt ro på for at genskabe balancen, og her kan meditation eller mindfulness være den helt rigtige løsning.

Sygeplejerske og mindfulness-instruktør Kirsten Skov Nielsen tilbyder gennem AOF Næstved & Susålandet kurser for dem, som har brug for et frirum med mere ro, nærvær og mindre stress og som har lyst til at prøve mindfulness og meditation. Et begynderkursus starter den 23. januar kl. 11.00, mens et fyraftensmeditationkursus begynder 27. februar kl. 16,30.

At meditere i grupper har erfaringsmæssigt flere fordele og giver ofte en mere intens oplevelse.

Lektionerne består udover meditation af åndedræts­øvelser samt afspændende kropslige øvelser med inspiration fra mindfull yoga.

Man vil desuden blive præsenteret for forskellige typer mindfulness øvelser, som kan være anvendelige i hverdagen og som øger ens kropsbevidsthed. Man afslutter hver kursusdag med en kropsscanning på ca. 20 minutter.

AOF Næstved & Susålandet tilbyder desuden flere relaterende kurser med erfarne undervisere som f. eks. morgenyoga, pensionist­yoga, bedre vejrtrækning, Tai Chi og mere. Man kan kontakte sygeplejerske og mindfulness-instruktør Kirsten Skov Nielsen, som vil hjælpe med at finde det rette kursus. Hun har telefonnummer 2169 4950.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk