17. september 2021
Her er den officielle henvendelse fra Gisselfeld Kloster med tilbud om at stille godsets jorde gratis til rådighed for en kommende 2+1 forbindelse mellem Næstved og Rønnede.
gallery icon

Se billedserie

Her er den officielle henvendelse fra Gisselfeld Kloster med tilbud om at stille godsets jorde gratis til rådighed for en kommende 2+1 forbindelse mellem Næstved og Rønnede.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gisselfeld til Folketinget: Drop motorvejen og få gratis jord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gisselfeld til Folketinget: Drop motorvejen og få gratis jord
Næstved - 30. marts 2021 kl. 15:19
Af Kim Palm

Det er visionært, det er billigt og det er klimavenligt. I en officiel henvendelse til Næstved byråd og samtlige transportordførere på Christiansborg genfremsætter Gisselfeld Kloster nu tilbuddet om at stille godsets jorde gratis til rådighed for en 2+1 vej fra Rønnede til Næstved. Helt konkret tilbyder Gisselfeld at godsets fire kilometer jord fra Boserup Skov og frem til Rønnede-afkørslen bliver stillet vederlagsfrit til rådighed for staten, hvis Folketinget dropper motorvejen og i stedet udfører en 2+1 vej til Næstved.

arrow Læs også: Debat: Radikale vakler ikke i støtten til motorvej

- Tiden er løbet fra en motorvej til Næstved, der vil fungere som en tragt ud af byen og dermed dræne Næstved for kvalificeret arbejdskraft, siger godsdirektør Jens Risom.

Nemt og billigt

I den officielle henvendelse fra Gisselfuld argumenterer godset med, at anlægsudgifterne kan reduceres med mellem 500 til 700 millioner kroner, hvis Folketingets transportpolitikere beslutter sig for en 2+1 vej på bekostning af motorvejen.

- Det er langt billigere at anlægge en 2+1 vej, der let og smidigt vil kunne håndtere trafikken til og fra Næstved og samtidig er der store CO2-besparelser at hente, siger Jens Risom. Han peger på, at Næstved allerede har en tilsvarende 2+1 vej nord om byen, den syv kilometer lange motortrafikvej fra Holsted til Slagelsevej, og at den fungerer fortrinligt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan her forestiller Gisselfeld Kloster sig den kommende trafikafvikling på Syd og Vestsjælland med en ny motorvej syd om Næstved, til Bårse og Femernforbindelsen.

- Det er en udmærket forbindelse. Det samme kan ske med Rute 54, pointerer Jens Risom og godsets bestyrelsesformand Anker Laden Andersen.

Lokalt snæversyn

De ved godt, at tilbuddet fra Gisselfeld møder markant modstand i Næstved byråd. Men Gisselfeld opfordrer kommunens politikere til at droppe det lokale snæversyn og i stedet se visionerne i en national trafikhandlingsplan, der gør Næstved til en del af den kommende Femern-forbindelse og samtidig blive en del af tværmotorvejen med firesporet asfalt til Slagelse, Kalundborg og den kommende Kattegatforbindelse til Jylland.

- Derfor foreslår vi, at den kommende motorvej går syd om Næstved med direkte forbindelse til motorvejsafkørslen til Bårse. Det vil bringe Næstved langt tættere på Femernforbindelsen og samtidig bliver Næstved centrum for den sjællandske tværmotorvej, pointerer Gisselfeld Kloster.

Fra Næstved til Kattegat

Han mener, at debatten om Rute 54 sker på et forældet grundlag. For siden motorvejen kom på dagsordenen, er Femern-forbindelsen blevet en realitet og samtidig er der stærke politiske kræfter, at der arbejder for en fast forbindelse over Kattegat.

- Derfor er der intet nationalt trafikpolitisk motiv i at arbejde videre med en motorvej på Rute 54, hedder det i brevet fra Gisselfeld Kloster, fremsendt til samtlige transportordførere på Christiansborg, inden de tager hul på forhandlingerne om fremtidens infrastruktur, der indledes efter påske.

arrow DI anbefaler motorvej til Næstved i 2022 - et år før Kalundborg
09. april 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:18
arrow Regeringen skyder Gisselfeld ned: Det er kun motorvejen der tæller
08. april 2021 kl. 04:33 Opdateret: kl. 16:46
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk