3. august 2021
Køb et fuglehus og byg et hus i Burundi. Konceptet er så enkelt, at det nærmest er genialt, fortæller Anselme Bankanbona fra Sandved.
Køb et fuglehus og byg et hus i Burundi. Konceptet er så enkelt, at det nærmest er genialt, fortæller Anselme Bankanbona fra Sandved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genialt koncept: Køb et fuglehus og byg en by i Burundi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genialt koncept: Køb et fuglehus og byg en by i Burundi
Næstved - 23. februar 2021 kl. 14:28
Af Kim Palm

Konceptet er så enkelt, at det nærmest virker genialt. For hvis du køber et dansk produceret fuglehus, smukt dekoreret i festlige farver, så er du med til at bygge et hus i Burundi - et land på størrelse med Jylland i det østlige Afrika.

arrow Læs også: Fra ambassadør på bonede gulve til livet på Jernbanevej

- Indtil nu har vi opført 375 huse, en sæbefrabrik og en sundhedsklinik og udstyret folk med køkkenhaver, høns og kaniner, fortæller Anselme Bankambona, Burundis tidligere ambassadør i blandt andet Italien og Tanzania.

90 procent lever af landbrug
I dag bor Anselme i Sandved, og han er bestyrelsesmedlem i Byg1By, opfundet af ægteparret Kristina Villén og Thorkild Høy, der begyndte med udviklingsbistand i en ny og folkelig forankret udgave.

- Selvom der er i dag er fred i Burundi, har landet brug for hjælp til at komme på fode igen. Der bor næsten 12 millioner mennesker i mit hjemland, og 90 procent lever af landbrug. Derfor er vi gået i gang med en grøn revolution, hvor hovedmålet er, at folk skal kunne ernære sig selv, fortæller Anselme Bankambona.

Afrikas skrøbelige lille hjerte

Burundi er et af verdens absolut fattigste lande og kaldes også Afrikas skrøbelige lille hjerte. Landet ligger højt i stastikkerne over sultramte regioner, og derfor giver det mening for Byg1By, at et af verdens lykkeligste lande hjælper et af verdens mest ulykkelige.

På Byg1Bys hjemmeside kan du læse mere om projektet - om hvordan du glæder havens fugle og skubber på udviklingen i et af verdens fattigste lande.

arrow Susan vil vise vejen for andre kvinder
15. februar 2021 kl. 07:37 Opdateret: kl. 16:59
arrow Børn på Vor Frue Skole hjælper børn i Afrika
11. november 2020 kl. 14:52 Opdateret: kl. 14:52
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk