13. april 2021
Det bugner med varer i Røde Kors genbrugsbutik i Kindhestegade, fortæller Pia Andersen, der er klar til at byde kunderne velkommen på mandag. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Det bugner med varer i Røde Kors genbrugsbutik i Kindhestegade, fortæller Pia Andersen, der er klar til at byde kunderne velkommen på mandag. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsbutikker genåbner med masser af nye varer på hylderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsbutikker genåbner med masser af nye varer på hylderne
Næstved - 01. marts 2021 kl. 07:21
Af Kim Palm

- Kom bare forbi. Det bugner med nye varer på hylderne.

arrow Læs også: Smitteudbrud sender børn og voksne hjem fra flere dagtilbud og en enkelt skole

Formand for Røde Kors genbrugsbutikker i Næstved og Fuglebjerg, Michael Petersen, lover masser af lettere brugte og nyvaskede tekstiler i butikkerne fra i dag mandag.

Årsagen er simpel: Under hele nedlukningen har der været god gang i organisationens tøjcontainere, der er blevet hyppigt tømt af frivillige som nu er i færd med at lægge tøjet pænt på plads i butikkerne i Kindhestegade i Næstved og på Byagervej i Fuglebjerg.

Hygge og håndsprit

Dermed er der dømt genbrug, vintage og secondhand-shopping, når frivillige står parate til at guide kunderne trygt igennem forretningerne, som alle skal leve op til de nyeste udmeldte corona-restriktioner. Det vil sige max en kunde pr. 10 kvadratmeter, hyggelig håndsprit og afstandsmålere, ligesom mundbind er obligatorisk, når du kigger forbi til en god genbrugshandel.

Og selvom nedlukningen også har været hård mod Røde Kors, der forvandler genbrugstøj til penge og sender overskuddet videre til nødhjælp og socialt arbejde, så garanterer chef for genbrug, Tina Donnerberg, kunderne en god handel, når de kigger forbi.

- Under nedlukningen har mange familier haft tid til at tynde ud i klædeskabet og sendt masser af tøj til genbrug. Nogle steder har vi ligefrem måtte sige nej til flere donationer, da vi ikke havde mere plads, så jeg kan love masser af gode varer på hylderne, siger Tina Donnerberg.

Overskud trods corona

Butiksdriften i Næstved og Fuglebjerg har også været præget af corona, da butikkerne i foråret 2020 var tvunget til at lukke butiksdørene for kunderne. Alligevel lykkedes det de to butikker at ramme et overskud på 97.000 kroner.

På Røde Kors netop afholdte virtuelle generalforsamling kunne formand Michael Petersen samtidig glæde sig over, at man havde fået eftergivet en del af foreningens husleje i lukkeperioden, samtidig med at man havde gennemført en del vedligeholdelsesopgaver i butikkerne og i mødelokalerne i Næstved.

Også Blå Kors genåbner genbrugsbutikken. Den ligger ude på Depotvej og har åbent onsdag, fredag og lørdag fra klokken 10 til 15.

arrow Efter vaccine-bøvl: Nu bliver ældre ringet op
01. marts 2021 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:52
arrow Medarbejdere får skulderklap: De små ting gør en forskel
28. februar 2021 kl. 15:00 Opdateret: kl. 11:32
arrow Vaccine-generalprøve bestået: - Det er gået over al forventning
28. februar 2021 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:43
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk