20. september 2020
Der er åbent i Slotsparken på Gavnø, hvor børnene kan gå på æggejagt og hilse på påskeharen. Slottet holder lukket på grund af Covid-19. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Der er åbent i Slotsparken på Gavnø, hvor børnene kan gå på æggejagt og hilse på påskeharen. Slottet holder lukket på grund af Covid-19. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gavnø åbner med æggejagt og påskehare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gavnø åbner med æggejagt og påskehare
Næstved - 08. april 2020 kl. 10:01
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Send børnene af sted på æggejagt i den store Slotspark, hvor påskeharen har gemt et antal kulørte påskeæg, som skal tælles«.

arrow Læs også: Baronessen håber på bedre tider

Sådan står det formuleret på Gavnø Slots hjemmeside. De har trods den igangværende corona-pandemi valgt at åbne for sæsonen. Det skete lørdag den 4. april, og det betyder, at der også er åbent for offentligheden i påsken.

- Vi følger myndighedernes anvisninger, og derfor er alle indendørsfaciliteter lukket, herunder Gavnø Slot, Klosterkirken, Slotsbryggeriet, Slotsbutikken og Café Tulipanen. Gavnø Go Fly holder også lukket. Det er kun muligt at gå en tur i slotsparken, skriver direktør i Gavnø Fonden baronesse Helle Reedtz-Thott i en mail til Sjællandske.

Flere end 10 ad gangen

Forholdene i slotsparken er - ligesom forholdene hos Skovtårnet i Rønnede - godkendt af politiet. Det er de store pladsforhold i det fri, der er afgørende, forklarer direktøren.

- Der må gerne være flere end 10 personer i slotsparken/skoven, men alle skal holde forsvarlig afstand. Det skal respekteres hér, i skoven og på stranden, skriver hun og opfordrer alle gæster til at vise hensyn.

Børnene kan alle dage gå på æggejagt i Slotsparken. Kan de finde alle æg, venter der en lille overraskelse. Fra torsdag den 9. april til mandag den 13. april hopper påskeharen rundt i slotsparken hver dag mellem klokken 11 og 15.

Borde med afstand

Helle Reedtz-Thott forklarer, at der ikke er tale om en skattejagt, hvor æggene skal tages op. Æggene, som er fordelt i den 80.000 m2 store slotspark, skal blot tælles, og de er så store, at de let kan ses. Desuden slippes børnene ikke bare løs. De skal gå rundt med deres forældre og finde æggene.

Gavnø Slot følger myndighedernes anvisninger og har i dialog med politiet sikret forskellige foranstaltninger. Her kan blandt andet nævnes, at betjening sker bag plexiglas, håndsprit er tilgængeligt, mad/drikke sælges »To-Go« og caféborde/stole omkring caféen er fjernet. Desuden er der sat ekstra borde/bænkesæt op, som er fordelt i slotsparken med mindst 20-30 meters afstand.

Danmarks Største Tulipanfestival kan fortsat opleves på Gavnø fra den 18. april, mens veteranbilshowet er flyttet til søndag den 6. september.

arrow Stor billedserie: Tulipanfestival tilbage på Gavnø
19. april 2020 kl. 18:20 Opdateret: kl. 16:43
arrow Frisk luft og smukke blomster i slotsparken på Gavnø
10. april 2020 kl. 20:12 Opdateret: kl. 08:57
arrow Se billeder og video: Så er det jul på Gavnø
03. november 2019 kl. 10:30 Opdateret: kl. 19:33
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk