24. maj 2019
For mange vil Gardehusarregimentets Hesteskadrons byridt være højdepunktet på dagen. De noble heste tiltrækker alt fra tidligere soldater til helt små børn.
gallery icon

Se billedserie

For mange vil Gardehusarregimentets Hesteskadrons byridt være højdepunktet på dagen. De noble heste tiltrækker alt fra tidligere soldater til helt små børn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gardehusarer gæster igen Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gardehusarer gæster igen Næstved
Næstved - 08. februar 2018 kl. 12:50
Af Jan Søe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen er i tvivl når Gardehusarregimentets Veteran Panser- og Køretøjsforening (GHR VPK) triller gennem Næstved. Det kan høres alle vegne. Sådan vil det være fredag morgen, når GHR VPK sætter kursen mod Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

arrow Læs også: Oplev YouTube-stjerner i virkeligheden

Det sker som led i en dag med titlen »Forsvar gennem tiden«, hvor der kommer gæster fra nær og fjern - alle med det til fælles at de beskæftiger sig med militæret, dets historie og soldaterlivet.

Bag arrangementet står initiativtageren Søren Knudsen og Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Søren Knudsen, der selv har en forhistorie som soldat, driver rekrutteringsportalen »Soldaterjob.dk«, hvor han finder civile jobs til veteraner, der har været udsendt på de danske missioner i udlandet.

Dagen vil byde på oplevelser og opvisninger på Grønnegades Kaserne Kulturcenter fra kl. 10-16. For mange vil Gardehusarregiments Hesteskadrons byridt være højdepunktet på dagen. De noble heste tiltrækker alt fra tidligere soldater til helt små børn. De unge værnepligtige rider gennem den by, der aldrig glemmer at regimentet var deres.

I Historisk Hjørne, står den lokale Major Mentz klar til at fortælle om Grønnegades Kaserne og husarernes historie. Og i Gl. Ridehus kan du blandt andre møde foreningen for udsendte FN-soldater »De Blå Baretter«, GrejShop.com og Veteran Caféen.

e-Sports folkene fra Næstved Ungdomsskole bor i forvejen på kulturcenteret, og åbner derfor dørene til Game Tech Huset. Her kan alle få lov til at prøve kræfter med det populære skydespil CS:GO.

Der er fri adgang hele dagen, og alle er velkomne på den tidligere kaserne.

arrow Hustler-alarm: Nu kommer de
30. januar 2018 kl. 18:18 Opdateret: kl. 12:32
arrow Video: RobinSamse om kawainumser og beslutninger
10. november 2017 kl. 20:59 Opdateret: kl. 21:05
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk