17. oktober 2021
En formel nikkesag omkring kommunens befolkningsprognose gav byrådet anledning til at motionere sine politiske holdninger. Foto: Anita Corpas
En formel nikkesag omkring kommunens befolkningsprognose gav byrådet anledning til at motionere sine politiske holdninger. Foto: Anita Corpas
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Låne- og byggegaranti på 250 millioner vedtaget i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Låne- og byggegaranti på 250 millioner vedtaget i byrådet
Næstved - 25. maj 2021 kl. 22:17
Af Anita Corpas

Byrådet har godkendt låne- og byggegaranti til Næstved Fjernvarme på 250 millioner kroner.

arrow Læs også: I skurvogn for fremtiden

Og fik motioneret partifarver og valgkampsmuskler på en formsag om befolkningsprognose.

Forud for generalforsamling i Næstved Fjernvarme har byrådet tirsdag aften enstemmigt godkendt en låne- og byggegaranti på samlet godt 250 millioner kroner til dækning af blandt andet de løbende udgifter i forbindelse med, at fjernvarmeområdet i 2021 og 2021 bliver udvidet.

Kommunegarantien er med til at sikre, at Næstved Fjernvarme kan opnå en bedre rente og dermed en bedre pris til forbrugeren, sagde borgmester Carsten Rasmussen (S).

Ved samme lejlighed blev Hanne Sørensen (S) valgt til at repræsentere kommune ved generalforsamling hos fjernvarmen med 270 stemmer.

Flere børn

Herefter fulgte en formel nikkesag omkring kommunens befolkningsprognose. Imidlertid gav punktet byrådet anledning til at motionere holdninger.

Helge Adam Møller (K) pegede på, at der bliver 60 procent flere ældre over 80 år. Hvorimod antallet af borgere i den erhvervsaktive alder til gengæld ventes at falde drastigt. Det giver udsigt til færre skattekroner og større belastning på ydelser, Seniorerne skal derfor opfordres til at blive længere på arbejdsmarkedet, mente han.

- Der er mange spændende virksomheder, der flytter til Næsteved, og så kan vi håbe, at deres ansatte flytter med, sagde Carsten Rasmussen. (S).

Flere mente, at det handler om børnene.

Sæt mål

- I stedet kan vi sætte en målsætning om, at vi vil have 1000 børn på alle årgange i kommunen. På den måde vil vi have et mål at gå efter, også for at tiltrække unge familier, sagde Lars Hoppe Søe (R) og formand for Børne- og Skoleudvalget.

I den forbindelse startede en sidedebat om åbenhed i forhold til indvandring. Flere til venstre på holdningsbarometeret var ikke uventet positive overfor at sikre flere hænder uanset hudfarve. - Åbne grænser er vigtigt uden dem kan vi ikke få vores samfund til at fungere, sagde Thor Temte, Løsgænger og formand for Landdistriktsudvalget.

Imidlertid rejste Jette Leth Buhl, formand Børn og Ungeudvalget (SF) og gned salt i salen.

- For ikke mange år siden blev der varslet babyboom i 2025. Det er ikke altid så let med forudsigelser, sagde hun.

- Det handler om flere erhvervsaktive, og at se på dem, vi har parkeret i vores system og få dem i jobafklaring og ressourceydelse i job. Problemet skal løses fra bunden, sagde Githa Nelander (NB) .

Stadepladser på Enø

Stadepladser på Enø skabte debat om, hvorvidt de overhovedet skulle være der eller og om de optog for mange p-pladser.

Helle Jessen, formand for Teknisk Udvalg (S) slog ret kontant igennem, at der i budgettet er indregnet indtægter i omegnen af 100.000 kroner for leje af stadepladser, hvilket er nødvendigt for at have penge til at dække de faktiske udgifter, sagde hun.

Valg i Holme Olstrup

Sidste punkt på dagsorden om at nedlægge valgsted for 1100 vælgere i Holme Olstrup, tog en uventet drejning, da Kristian Skov-Andersen (V) stemte nej til forslaget og i stedet stillede forslag om at administrationen finder et alternativ mulighed for at hold valghandling i Holme Olstrup.

- I en tid hvor områder uden for Næstved er under pres, er det et skidt signal at sende til randområderne, sagde Kristian Skov-Andersen (V).

Forslaget blev efterfølgende bakket op fra begge sider af salen. Blandt andet af Anette Brix (K), Githa Nelander (NB) og Helle Jessen (S) Hanne Sørensen (S) Helge Adam Møller (K), Per Sørensen (A) og Jette Leth Buhl (SF) Byrådet besluttede på den baggrund at anmode økonomiudvalget om at finde alternativer.

arrow Testcenter skrottet: Tag kan styrte sammen
25. maj 2021 kl. 16:56 Opdateret: kl. 17:00
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk