21. april 2021
Galleri NU byder på masser af samtidskunst i deres kommende udstilling KUP. Her er det Ulla Hvejsels værk Bold. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Galleri NU byder på masser af samtidskunst i deres kommende udstilling KUP. Her er det Ulla Hvejsels værk Bold. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Galleri NU går efter KUPPET i provinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri NU går efter KUPPET i provinsen
Næstved - 06. april 2021 kl. 21:59
Af Michael Hansen

Der er samtidskunst og deres tilstedeværelse i provinsen for alle pengene, når Galleri NU slår dørene op for deres nye udstilling KUP - Kvindeligt Univers i Provinsen - hvor kunstnerne præsenterer værker, som på en eller anden måde forholder sig til eller integrerer sig i provinsen.

arrow Læs også: Nyt projekt bringer anderledes kunst ud til sociale institutioner

Der sidder måske nogle læsere, som studser lidt over navnet Kvindeligt Univers i Provinsen, hvorfor ikke bare kalde udstillingen for Kunstnerisk Univers i Provinsen, som også vil danne forkortelsen KUP.

- Svaret er simpelt. Traditionelt har mandlige kunstnere haft en dominerende andel af den kunst, der vises, og nu drejer det sig om at give lidt bedre plads til kvindelige kunstneres stemmer ved en gang imellem at vise en større kvote af kvindelige kunstnere, mener de på Galleri NU.

Derfor samtidskunst

Baggrunden for udstillingen blev fundet efter et seminar, som Galleri NU holdt. Til seminaret inviterede de en række billedkunstnere samt en kurator, som alle havde erfaringer med at arbejde eller bo i provinsen, hvor de skulle udveksle erfaringer og komme med et bud, på hvordan samtidskunst kan blive en større og mere naturlig del af provinsen.

Samtidskunst er ifølge Galleri NU følgende:

- Vi definerer samtidskunst som nutidig kunst, der produceres af professionelle kunstnere og har et eksperimenterende og utraditionelt udtryk.

- Samtidskunst skal, når den er vellykket, være noget, der får mennesker til at tænke sig om og give os anderledes perspektiver på nutidens virkelighed. Men hvis du som provinsbo ikke er ret bekendt med kunst, som er eksperimenterende og utraditionel - hvilket er sandsynligt, fordi den har en tendens til mest at udfolde sig i København - kan den være svær at forstå og i nogle tilfælde måske virke provokerende eller latterlig. Vores oplevelse er, at samtidskunst i provinsen ikke har ret meget plads, men at den til gengæld har et stort potentiale, lyder det i en pressemeddelelse.

På Axeltorv

Det er billedkunstnerne Ulla Hvejsel, Kristina Ask, Sarah Bodil Tierney, Heidi Hove, Camilla Nørgaard, Jette Ellgaard og Dorte Buchwald i samarbejde med leder af Rønnebæksholm, Lotte Juel Petersen, som er ophavskvinder til udstillingen. www.nugalleri.dk

Lørdag 10. april er der performancen Kunstner kl. 13 på Axeltorv (hvor kunstneren iført kunstnerkostume maler billeder og forærer dem væk). Efterfølgende er der (pga. corona) en lukket fernisering på udstillingen på NU Gallerie på Galleriet. Udstillingen er derefter åben for offentligheden fre-lørdag 14-18 på Galleriet (eller efter aftale på 51728212) til og med den 1. maj, hvor der er finissage, og alle er velkomne på galleriet kl. 16.
Galleriets adresse er_ Maglemølle 83,1, Næstved og websitet

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk