14. oktober 2019
Man må ikke gå i panik, hvis man endnu ikke har modtaget sit valgkort til Europa-Parlamentsvalget, siger valggeneral Gitte Nonbo. Foto: Mogens Lorentzen
Man må ikke gå i panik, hvis man endnu ikke har modtaget sit valgkort til Europa-Parlamentsvalget, siger valggeneral Gitte Nonbo. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gå ikke i panik: Valgkort kan være forsinkede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gå ikke i panik: Valgkort kan være forsinkede
Næstved - 22. maj 2019 kl. 16:12
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 26. maj skal danskerne til stemmeurnerne og vælge Danmarks 14 medlemmer til Europa-Parlamentet. Det er dog ikke alle borgere i Næstved Kommune, der har modtaget deres valgkort. På kommunens hjemmeside står der ellers, at man vil modtage sit valgkort senest fem dage før valget, hvis man er stemmeberettiget. Hos Team Folkeregister har de ikke modtaget henvendelser fra bekymrede borgere, men teamleder Gitte Nonbo bekræfter, at nogle valgkort kan være forsinkede.

- Det har vi også hørt. Det er selvfølgelig beklageligt, for der er lavet en aftale med PostNord om, at valgkortene skal være hos borgerne senest fem dage før valget, fortæller Næstved Kommunes valggeneral til Sjællandske.

Det er ikke en betingelse for at få lov til at stemme til Europa-Parlamentet, at man medbringer sit valgkort på selve valgdagen. Man skal blot huske en eller anden form for legitimation for eksempel sundhedskort, kørekort eller pas. Der er ikke noget krav om, at der skal være tale om billedlegitimation.

- Man må ikke gå i panik. Man kan sagtens stemme, selv om man ikke har et valgtkort. Man kan altid møde op uden sit valgkort. Så tjekker vi, om man er stemmeberettiget og er det rigtige valgsted, forklarer Gitte Nonbo.

Valgstederne åbner klokken 9 og lukker klokken 20. Hvis man ikke har modtaget sit valgkort og er i tvivl om, hvor man skal stemme, kan Team Folkeregister - BorgerService - kontaktes på telefon 55884000.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk