20. november 2019
41-årige Sabrina Brabrand vandt sagen om en uretmæssig fyring i Østre Landsret. Nu vil politikerne have hånd i hanke med, hvad der bliver besluttet i administrationen. Foto: Robert Andersen
41-årige Sabrina Brabrand vandt sagen om en uretmæssig fyring i Østre Landsret. Nu vil politikerne have hånd i hanke med, hvad der bliver besluttet i administrationen. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyring af handicappet sosu-assistent koster skatteborgere 1,2 million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyring af handicappet sosu-assistent koster skatteborgere 1,2 million kroner
Næstved - 06. marts 2019 kl. 05:53
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunekassen måtte aflevere 1,2 million kroner for at afslutte sagen om den fyrede og handicappede sosu-assistent Sabrina Brabrand.

arrow Læs også: Strammere regler efter tabt retssag

Det står klart nu, hvor det kommer frem, at Næstved Kommune - udover at have fyret en medarbejder ulovligt - har brugt 630.000 kroner på at betale advokatregninger for bistand og to retssager - først i byretten og siden i Østre Landsret.

I landsretten blev kommunen dømt til at betale 447.000 til Sabrina Brabrand og 133.000 kroner i sagsomkostninger. Pris alt i alt: 1,2 mio. kr.

Den administrative ledelse i kommunen tager dommen til efterretning, mens politikerne har besluttet, at for fremtiden vil de have lidt mere hånd i hanke med retssager, der omhandler personalesager.

Sagen om Sabrina Brabrand har været håndteret af en distriktsleder og en personalekonsulent og har tilsyneladende været ukendt af den øverste ledelse. Det har ikke været et brud på reglerne, men det har kostet 1,2 mio. kroner. Penge, der er gået til en ulovligt fyret medarbejder og en stribe advokater.

Politikerne stoppede sagen, inden den blev forsøgt anket til Højesteret.

arrow Fyringssag: Kommune dropper at anke landsretsdom
27. februar 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 11:07
arrow Politikere til krisemøde efter chok-dom i landsretten
25. februar 2019 kl. 05:32 Opdateret: kl. 18:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk