17. december 2018
Hvis skraldemanden først kommer tilbage om 10 dage, er det træls at stå med husholdningsaffald, der lugter forfærdeligt. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Hvis skraldemanden først kommer tilbage om 10 dage, er det træls at stå med husholdningsaffald, der lugter forfærdeligt. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frygter affaldsmisbrug: Det er bare ikke i orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygter affaldsmisbrug: Det er bare ikke i orden
Næstved - 13. april 2018 kl. 18:00
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man bor i Næstved Kommune, skal man krydse ekstra meget fingre for, at ens fryser ikke bryder sammen.

arrow Læs også: Affaldsordning: Hvorfor har jeg ikke fået min nye skraldespande?

Af AffaldPlus' seks ejerkommuner, er det i Næstved og Faxe kommuner ikke muligt at aflevere dagrenovation på genbrugspladsen.

Hvis for eksempel fryseren er gået i stykker og al maden er fordærvet, må man ikke køre til nærmeste genbrugsstation og aflevere det ildelugtende husholdningsaffald. I hvert fald ikke, hvis man bor i Næstved Kommune. Bor man i Slagelse er der ingen problemer.

Affaldschef i Næstved Kommune, Søren Nielsen, forklarer, at aflevering af husholdningsaffald på genbrugsstationerne ikke er en del af affaldsordningen.

Begrænsningen handler også om frygten for misbrug.

Chef for AffaldPlus' genbrugsstationer, Allan Johansen, oplyser til Sjællandske, der ikke er problemer med misbrug af ordningen.

- Det er ikke vores opfattelse, at ordningen misbruges. De kommuner, der har den bekymring, kan få en ordning på genbrugsstationerne, så der kun kan afleveres affald i sække, som borgerne har betalt for, siger han.

Byrådsmedlem Elmer Jacobsen (V) synes det er urimeligt, at borgerne i Næstved ikke kan aflevere dagrenovation på genbrugsstationen.

- Det er bare ikke i orden. Skulle der endelig være 200, der misbruger ordningen, skal det ikke gå ud over de 80.000 andre i kommunen, og hvis nogen virkelig gider at køre på genbrugsstationen, så må de for min skyld gerne. Embedsmænd og politikere er til for borgernes skyld. Vi skal ikke gå ud fra, at folk vil misbruge ordningen, siger Elmer Jacobsen.

arrow Affaldssortering - nu er det nu
29. september 2018 kl. 10:30 Opdateret: kl. 09:05
arrow Familieejet virksomhed tager skraldet
27. september 2018 kl. 05:09 Opdateret: kl. 14:12
arrow Skrald, det er Anna
20. september 2018 kl. 11:06 Opdateret: kl. 12:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk