17. januar 2019
Sådan ser den ud, den nødlidende kat, der har startet en større eftersøgning. Privatfoto
Sådan ser den ud, den nødlidende kat, der har startet en større eftersøgning. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige jagter hjælpeløs kat med skamferet hoved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige jagter hjælpeløs kat med skamferet hoved
Næstved - 03. maj 2018 kl. 09:43
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En kat, der strejfer rundt i kvarteret omkring Anemonevej, Irisvej og Hvedevænget i Næstveds østlige bydel, er blevet genstand for en større eftersøgningsaktion. Katten er skamferet, hovedet hænger i laser og den er blevet set flere steder i terrænnet.

- Hjælp os med at fange den. Kig i udhuse og skure og ring enten til Dyrenes Vagtcentral på 1812 eller kontakt mig personligt, siger Trine Boesen, frivillig plejemor i Dyrenes Beskyttelse og bosat i Sct. Jørgens Park.

Katten blev første gang observeret for tre uger siden af en kvinde, som offentliggjorde et billede på Facebook.

Historien om den nødlidende kat har siden spredt sig langt ud over kommunegrænsen.

- Jeg får hjælp af en finsk dame fra Bjæverskov, der kommer hver aften og søger rundt i kvarteret. Sammen har vi organiseret eftersøgningen, der også tæller folk fra Fuglebjerg samt flere beboere i området omkring Anemonevej, siger Trine Boesen, der er førtidspensionist og ramt af Parkinson.

Vil du deltage i eftersøgningen eller har du nyttige oplysninger om kattens færden i Næstveds østlige bydel så kontakt Trine Boesen på telefon: 8161 5619.

Hvad der skal ske med katten, hvis det lykkedes beboere af indfange den, vides endnu ikke. Hvis katten er for afkræftet af sine kvæstelser vil den formentlig blive aflivet af en dyrlæge. Men hvis katten i øvrigt er sund og rask, forestiller Trine Boesen en fremtid for katten på en landbrugsejendom, hvor den kan blive ansat som muse- og rottejager.

- Siden årsskiftet har ejere af landbrugsejendomme kunne ansætte en kat til indfangning af mus og rotter og få dækket udgifterne til dyrlæge, når den bliver syg. Så jeg håber, at katten får en fremtid på landet, for det gør alt for ondt at se den lide, siger Trine Boesen, der også har underrettet kredsformanden i Dyrenes Beskyttelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk