15. juni 2021
Ole Hansen og hustruen Anne-Lise Pedersen er to af de frivillige, der befolker vaccinationscenteret og er med til at skaffe penge til klubkassen i FK Sydsjælland. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Ole Hansen og hustruen Anne-Lise Pedersen er to af de frivillige, der befolker vaccinationscenteret og er med til at skaffe penge til klubkassen i FK Sydsjælland. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige hjælper samfundet og tjener penge til klubkassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Frivillige hjælper samfundet og tjener penge til klubkassen
Næstved - 09. juni 2021 kl. 16:12
Af Kim Palm

- Dav og velkommen Birthe. Nu skal jeg hjælpe dig.

arrow Læs også: Jagerfly over Svinøstrand

Birthe Christensen fra Fensmark har taget turen ned i elevatoren i Arena Næstved og bliver kørt sikkert frem til sidste stik i vaccinationscenteret af Ole Hansen.

Kommunens tidligere kultur og fritidschef er en af mange frivillige, der befolker byens vitale hot spot. Ole Hansen er der i sin egenskab af formand for venneforeningen i FK Sydsjælland og hver onsdag er det frivillige fra fodboldklubben i Fladså, der assisterer vaccinationspersonalet og tjener penge til klubkassen.

- Jeg ser det som en samfundsopgave. Vi sænker stressniveauet og indgyder tillid, når folk de møder os og en af opgaverne er den særlige elevatortjeneste, hvor vi tager godt imod ældre og gangbesværede borgere, fortæller Ole Hansen.

40.000 kr. til klubben

Aflønningen er 60 kroner i timen. Og selvom det ikke lyder af alverden, så gør arbejdet alligevel en forskel i en frivillig drevet fodboldforening.

- Siden vi begyndte 10. februar og frem til 1. september, hvor vaccinationsprogrammet forhåbentligt er fuldendt, har vi tjent 40.000 kroner til venneforeningen. Det er penge, der hjælper med at holde aktivitetsniveauet i gang i klubben, fortæller Ole Hansen.

Han er netop blevet kontaktet af træneren for klubbens U-11 hold, som søger penge til et arrangement for 23 drenge.

- Med hjælp fra venneforeningen har alle råd til at deltage og det er vores mission at hjælpe dem, hvis forældre ikke har så mange penge at komme med på ture og oplevelser med klubben, siger Ole Hansen, der råder over 70 frivillige som tager del i arbejdet med at skaffe penge til klubben.

FK Sydsjælland er blot en af flere foreninger, der stiller frivillig arbejdskraft til rådighed i en god sags tjeneste. Det samme gør bl.a. Næstved Speed Scating, Kettlebell Næstved og frivillige fra Glumsø Bio.

Det giver god mening

For direktør i Arena Næstved, Jacob Brixvold, giver samarbejdet med foreningslivet rigtig god mening.

- Da vaccinationscenteret åbnede i februar var det heldigvis slut med at spurte mutters alene rundt i arenaen. Jeg indkaldte samtlige medarbejdere og tilkaldte også de foreninger, som normalt hjælper til når vi afholder koncerter i Arena Næstved. Det arbejde de udfører nu er sådan set bare en videreførelse af de opgaver, de normalt plejer at påtage sig, når de hjælper publikum på plads i arenaen, fortæller Jacob Brixvold.

Onsdag var der blomster til en borger, da vaccinationscenteret rundede stik nummer 70.000. Og torsdag skal foreningerne i gang igen. FK Sydsjælland stiller således med ni frivillige, når Hella Joof kommer til byen med foredraget »Mit liv som hund« - endnu et bevis på, at samfundet er på vej tilbage i normale omdrejninger efter den omsiggribende corona-pause.

arrow Millionbesparelser truer udsatte og handicappede
10. juni 2021 kl. 04:42 Opdateret: kl. 17:52
arrow Pendler dropper toget: El-bil er bare billigere
09. juni 2021 kl. 16:11 Opdateret: kl. 16:11
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk