4. august 2021
350 hektar skov omkring godserne Gisselfeld og Sparresholm skal fredes, foreslår Danmarks Naturfredningsforening. Næstved Kommune giver mandat til fortsatte forhandlinger. Illustration: DN
gallery icon

Se billedserie

350 hektar skov omkring godserne Gisselfeld og Sparresholm skal fredes, foreslår Danmarks Naturfredningsforening. Næstved Kommune giver mandat til fortsatte forhandlinger. Illustration: DN
Foto: Michael
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredningsforslag skal sikre unikt herregårdslandskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredningsforslag skal sikre unikt herregårdslandskab
Næstved - 13. januar 2021 kl. 04:41
Af Kim Palm

Skovtårnet er blevet en monstersucces. Men det skaber også pres på naturen.

arrow Læs også: Millionerne ruller ind: Attraktion vælter sig i succes

Derfor har Danmarks Naturfredningsforening rejst et fredningsforslag for 350 hektar skov omkring Brødebækken og Denderup Vænge i Næstved og Faxe Kommune.

Sparresholm er med

Ifølge DN handler det om at sikre det unikke herregårdslandskab, det rige plante- og dyreliv og skabe gode livsvilkår for truede arter som flagermus og hasselmus.

Størsteparten af skovområdet ligger i Faxe Kommune, men en god bid af skoven rækker ind over godsets Sparresholms jorde i Næstved Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet

Skovtårnet og de øvrige aktiviteter omkring Camp Adventure giver anledning til et større rekreativt pres og en bekymring for en udvidelse af de kommercielle aktiviteter i skoven, skriver DN i deres fredningsforslag. Foto: Kenn Thomsen

Her er godsejer Thomas Garth-Grüner positiv omkring, at Næstved Kommune deltager i fredningssagen.

- Vi har sagt ja til at sidde med omkring bordet, og dermed er vi sikret indflydelse ved de kommende forhandlinger med Danmarks Naturfredningsforening, siger formand for Teknisk Udvalg, Helle Jessen.

Området er truet

Ifølge DN er skovområdet især truet af intensiv konventionel skovdrift samt de mange aktiviteter med klatrepark og Skovtårn omkring Sydsjællands største turistmagnet, Camp Adventure, der tilhører Gisselfeld Gods.

DN og Næstved Kommune har tidligere rejst et fælles fredningsforslag for Vandtårnsbakken ved Åsen. Forslaget afventer stadig endelig godkendelse i Fredningsnævnet.

arrow Gæt med i vores nytårsquiz
26. december 2017 kl. 18:04 Opdateret: kl. 18:26
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk