26. marts 2019
Tilbage i 2012 var Mads Hansen væsentlig mere rundkindet, end han er i dag. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Tilbage i 2012 var Mads Hansen væsentlig mere rundkindet, end han er i dag. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra svært overvægtig til maratonløber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra svært overvægtig til maratonløber
Opdateret 17. juni 2018 kl. 14:51
Næstved - 17. juni 2018 kl. 14:40
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fem år siden vejede 28-årige Mads Hansen tæt på 150 kilo. I løbet af halvandet år tabte han næsten 70 kilo og er i dag med en vægt på omkring 82 noget mere fit og ikke mindst tilfreds med sin krop og sit liv. Men sådan har det ikke altid været.

arrow Læs også: Tilbud til børn: Kom og prøv kræfter med en triatlon

Overvægten startede i en periode af livet, hvor han havde det svært. Han blev HF-student fra Næstved Gymnasium & HF tilbage i 2009, men vidste ikke, hvilken uddannelse han skulle gå i gang med.

- Det var udgangen af en periode, hvor jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg ville med mit liv. Et sabbatår blev til fire og fem år, fortæller Mads Hansen, der helst blev inden døre for at undgå de mange blikke.

- Det, der var virkelig hårdt var sgu' at være tung og alle de øjne, der hvilede på en. Det fyldte så meget, hvad folk tænkte. Og bare det at komme ud af døren var svært, uddyber han overfor Sjællandske.

Mads Hansen tog flere og flere kilo på, og i sin storhedstid kom han helt op på 150 kilo. Ifølge ham selv var årsagen dels mistrivsel og dels alt den mad, han puttede i munden.

- Det var ikke fordi, der lå chipsposer og cola over det hele. Jeg spiste bare rigtig meget. Når jeg havde spist aftensmad, kunne jeg spise et måltid til senere, fortæller den 28-årige mand.

En dag var der noget i ham, der sagde, at det måtte stoppe. Han smagte en shake fra Herbal Life, og det blev starten på kampen mod de alt for mange kilo.

- Der var bare et eller andet, der trickede mig. Jeg lagde min kost fuldstændig om. Jeg spiste mindre, og jeg blev bedre til at spise rugbrødsmadder til frokost. Sund kost er ingen videnskab, men det at ændre livsstil og vaner er, forklarer Mads Hansen, der i starten af sit vægttab gik lange ture og trænede på en såkaldt crosstrainer i det lokale træningscenter.

Kroppen var for tung til løb, og det var først i slutningen af processen af vægttabet, at han for alvor begyndte at løbe. Det er til gengæld siden blevet til rigtig mange løbeture og rigtig meget motion.

- Jeg blev bare så bidt af løb, siger Mads Hansen, der gennemførte sit første halvmaraton i 2015.

Sidste år gennemførte han Copenhagen Marathon, og senest har han deltaget i Karrebæksminde Triatlon. Han både løber, cykler og svømmer, og han styrketræner også en smule ved siden af. For Mads Hansen har det været altafgørende at tabe sig de mange kilo.

- Det betyder så meget for min livskvalitet. Det giver ro, så jeg kan koncentrere mig om livet og det omkring mig, fastslår han.

I januar i år blev han færdig med en professionsbachelor i ernæring og sundhed, og er pr. 1. april ansat som sundhedskonsulent i Fensmark Brugsforening, hvor han også er løbetræner. Inden for et par uger starter Mads Hansen personlig kost- og træningsvejledning. Der er gratis informationsaften onsdag den 27. juni kl. 19-20 i lokalerne ovenpå brugsforeningen på Næstvedvej 2 i Fensmark. Mads Hansen håber på at kunne bruge sin erfaring som tidligere overvægt til at motivere andre til en sundere livsstil.

- Jeg håber på at kunne give det videre og inspirere andre. Det handler om at vejlede med udgangspunkt i den enkelte. Der er ingen gylden vej, og det er meget individuelt, hvad der skal til for at tabe sig, forklarer han.

- Det vigtigste er at kunne sidde overfor nogen og hjælpe dem med at komme i gang og finde ud af, hvad der kunne være en god opskrift for dem og den helt rigtige løsning. Hvis bare jeg kan hjælpe én anden igennem det, jeg selv har været igennem, har det været alle 3,5 år på studiet værd, erklærer han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk