23. september 2021
Udsigten den er slet ikke dum her på toppen af det gamle Karrebæk. Manden med hatten Ole Petersen har netop færdiggjort den første prøvelejlighed. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Udsigten den er slet ikke dum her på toppen af det gamle Karrebæk. Manden med hatten Ole Petersen har netop færdiggjort den første prøvelejlighed. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra fattiggård til luksus med fjordkig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fra fattiggård til luksus med fjordkig
Næstved - 12. september 2021 kl. 12:56
Af Kim Palm

Engang stod menuen på vandgrød og tørre skibskiks, dengang Karrebæk sogns forarmede sjæle søgte ly på den lokale fattiggård.

arrow Læs også: Hvad fortiden gemmer, når musikken er rejsearrangør

Nu er det bare at smutte ned i byen, hente en fiskeplatte, skrue hvidvinen op og nyde udsigten fra terrassen.

Den tidligere fattiggård i Karrebæk er under fuld forvandling. Her skal indrettes seks moderne lejligheder og den første prøvelejlighed er netop blevet færdig til fremvisning.

- Den har du ramt rigtig fint Ole. Det køkken sidder lige i skabet, lyder det fra et ældre ægtepar, der er ude at lufte hunden og kiggede ind, da døren stod åben.

Manden bag projektet, pensioneret landmand Ole Petersen fra Kyse, er også stolt over resultatet.

- Jeg har selv udvalgt materialerne og jeg synes her er blevet rigtig flot, siger Ole Petersen, mens han viser ud på den store træterrasse med udsigt over Karrebæk Fjord.

I alt skal der indrettes fire lejligheder på hver 90 kvadratmeter i stueplan, mens 1. salen forvandles til to store lejligheder på hver 140 kvadratmeter med fællesaltan.

Overalt er der gulvvarme, hvidevarerne er fra Siemens og køkkenet fra HTH. Priserne begynder ved to millioner kroner for de mindste og slutter på 3,2 millioner for de største. Bag salget står EDC i Karrebæksminde.

Dåser på loftet
Den markante gule bygning har senest fungeret som flygtningeboliger og tidligere blev den også brugt som alkoholbehandlingssted.

- Da håndværkerne gik i gang oppe på førstesalen åbnede de en loftsluge over toilettet. Her fandt de en masse tomme øldåser og slæbte tre-fire plasticsække fuld af tomme bajere ud af huset, så helt ædru har de ikke været dengang, klukker Ole Petersen.

Bygningen på knap 700 kvadratmeter er en af de ældste i byen og omfattet af en bevarende lokalplan. Derfor foregår renoveringen i nænsom stil med respekt for tidligere tiders arkitektur. Det betyder bl.a. at dannebrogs-vinduerne skiftes ud men bevares i samme stil som de gamle, ligesom der skal opfyldes en lang række andre hensyn, da bygningen er bevaringsværdig i klasse 3. Nu venter renoveringen af de tre øvrige lejligheder i stueplan samt de to store lejligheder på 1. sal. Det ligner fast arbejde, da alt inventar er væk og gulvene flået op, så der kun er murene tilbage på Vesterhavevej 1.

- Jeg har to faste håndværkere på opgaven. De renoverer lejlighederne i takt med efterspørgslen, og jeg håber vi bliver helt færdige næste år, siger Ole Petersen.

arrow Journalistjubilar fejret
12. september 2021 kl. 10:44 Opdateret: kl. 10:44
arrow Elektrisk fejl fik bil til at bryde i brand
12. september 2021 kl. 10:03 Opdateret: kl. 21:54
arrow Menstrups middag med melodisk morskab
11. september 2021 kl. 15:10 Opdateret: kl. 14:58
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk