17. oktober 2019
Velkommen til Næstved. 270 medarbejdere fra Udlændingestyrelsen var til rejsegilde og efterfølgende byvandring i den by de får som fremtidig arbejdsplads 1. april 2020. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Velkommen til Næstved. 270 medarbejdere fra Udlændingestyrelsen var til rejsegilde og efterfølgende byvandring i den by de får som fremtidig arbejdsplads 1. april 2020. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotos: Da Udlændingestyrelsen kom til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotos: Da Udlændingestyrelsen kom til byen
Opdateret 24. maj 2019 kl. 12:43
Næstved - 24. maj 2019 kl. 11:07
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvem skal med til Herlufsholm ?

arrow Læs også: Udlændingestyrelsen på udflugt: 250 medarbejdere besøger byen

Udlændingestyrelsen havde - næsten - tømt hovedsædet i Ryesgade på Østerbro i København til fordel for deres fremtidige domicil lige midt i Næstved. 270 medarbejdere havde torsdag taget turen for at besigtige deres kommende arbejdsplads og blive klogere på byen.

Toget var forsinket, men vejret var herligt, menuen knivskarp og flere af medarbejderne var tydeligvis imponerede af arkitekturen og tankerne bag de tre forskudte atriumhuse, der fremover skal huse styrelsens 400 medarbejdere og årligt modtage op mod 50.000 udlændinge, som fra 1. april 2020 skal til Næstved for at få forlænget deres visum, opholdstilladelse eller søge familiesammenføring.

- Der er tale om stolt dansk byggeskik og de gule mursten vil fremhæve byggeriet som et klassisk dansk bygningsværk, lød det fra

afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard i Aarhus, der bygger Udlændingestyrelsens nye hovedsæde som et såkaldt OPP-projekt. Dermed har A. Enggaard ansvaret for driften af byggeriet frem til år 2040.

Arkitekt Anders Strange fra AART Architects har slået stregerne i det 9.900 kvadratmeter store byggeri og fremhævede byggeriet for at være rundet af en dyb demokratisk bevidsthed - sat smukt i scene med Næstved bymidte.

- I får et lyst, dynamisk arbejdsmiljø, hvor der er taget hensyn til akustik, temperatur og dagslys og borgerservicecentret bliver et vindue mod verden, hvor folk vil føle sig velkomne. Mens kontorlandskabet er skabt til at dele viden og fordybe sig fagligt, er borgerservicecentret skabt til at møde de besøgende med stor værdighed, lød det fra arkitekten.

Borgmester Carsten Rasmussen trak i vokalerne og bød velkommen til Næææstved - så de nye tilrejsende ved, hvordan vi snakker her på egnen - og så stod den ellers på sigthseeing i den rå beton, en herlig tagterrasse med udsigt til Munkebakken og byvandring til udvalgte steder af byen.

arrow Kæmpekran pilles ned
27. april 2019 kl. 08:01 Opdateret: kl. 16:11
arrow Hele verden kommer til byen
19. marts 2019 kl. 14:11 Opdateret: kl. 12:45
arrow Udlændingestyrelsens direktør: - Vi glæder os til Næstved
19. marts 2019 kl. 11:38 Opdateret: kl. 11:51
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk