19. juni 2021
Det var en 39-årig dykker, der mistede livet i Gedser Odde tilbage i juni. Personerne på billedet har ikke noget med den konkrete sag at gøre. Foto: Martin W. Hansen
Det var en 39-årig dykker, der mistede livet i Gedser Odde tilbage i juni. Personerne på billedet har ikke noget med den konkrete sag at gøre. Foto: Martin W. Hansen
Foto: Martin W. Hansen, :kolon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortsat mystik om dykkers død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsat mystik om dykkers død
Opdateret 13. juli 2016 kl. 13:32
Næstved - 12. juli 2016 kl. 10:45
Af Kristian Willumsen

To uger efter dykkerulykke, der førte til et dødsfald, er der fortsat ingen forklaring på den tragiske hændelse. Det var en yngre mand fra Næstved der omkom.

arrow Læs også: 39-årig dykker fra Næstved fundet død i vandet

- Obduktionen har ikke givet noget svar på, hvordan det skete. Der er intet, der tyder på, at det var sygdom, der har været årsag til hændelsen, siger Benny Jørgensen fra Nykøbing Falsters Politi.

I første omgang mente politiet ellers at årsagen kunne have være et hjertestop eller anden akut opstået sygdom, men det har altså ikke været tilfældet.

I forsøget på at finde svar på den ulykkelige begivenhed har politiet i Nykøbing nu sendt dykkerens udstyr til undersøgelse hos Søværnets Dykkerskole.

- Det kan have været udstyret, den var gal med , så det skal vi nu have undersøgt, siger Benny Jørgensen.

Dykkeren var af sted sammen med to andre dykkere. Den 39-årige mand skulle haft problemer med udstyret, og han var derfor ikke taget ud sammen med de andre. Da de kom tilbage, var han væk, og en stor redningsaktion blev sat i gang. Efter tre timer blev dykkeren fundet. Han blev fundet på bunden af vandet, hvorefter han blev bjærget ind til stranden.

»Et utilgiveligt miljø.« Sådan omtaler formanden for Dansk Sportsdykker Forbund, Jesper Irming, de omgivelserne dykkerne befinder sig i.

- Hvis der pludselig opstår en situation - det kan være en blodprop, hjertestop eller andet - når vi er i vandet, kan det være svært at gøre noget. Sker de samme ting på land, er der mulighed for hurtigere at komme personen til undsætning, forklarer formanden om betegnelsen »utilgiveligt miljø.«

Jesper Irming kender identiteten på den omkomne, men mere end det ved han ikke.

- Jeg er meget interesseret i at få opklaret, hvad der er sket, så vi måske kan forhindre noget lignende i at ske igen en anden gang, siger han.

Nykøbing Falsters Politi oplyser, at man regner med at få svar fra Søværnets Dykkerskole en gang i næste uge.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk