26. oktober 2020
En enig kredsbestyrelse står bag Peter Christensen.
gallery icon

Se billedserie

En enig kredsbestyrelse står bag Peter Christensen.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarsminister skaber uro i Venstres bagland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsminister skaber uro i Venstres bagland
Opdateret 11. april 2016 kl. 11:02
Næstved - 09. april 2016 kl. 06:07
Af Anna C. Møhl

Forsvarsminister Peter Christensen (V) er helt ufrivilligt blevet involveret i en internt strid om, hvem der skal være Næstved-kredsens spidskandidat til næste folketingsvalg.

arrow Læs også: Kendt minister bliver folketingskandidat i Næstved

En enig kredsbestyrelse står bag Peter Christensen, men i Venstres lokale bagland sidder Diego Gugliotta og føler, at hans formand forsøger at forhindre andre i at stille op til opstillingsmødet 14. april.

Det skriver Sjællandske.
- Venstres medlemmer fortjener en demokratisk valgt kandidat og ikke et arrangeret ægteskab. Jeg vil give kamp til stregen, så godt jeg kan, for det fortjener vores minister også, så hvis han til den tid bliver valgt, kan han til enhver tid sige, at det foregik på demokratisk vis. Vi er ikke et topstyret parti, vi er et demokratisk styret parti og medlemmerne vælger deres folketingskandidat, siger Diego Gugliotta.

Han mener, at Næstved er bedst tjent med en lokalt forankret spidskandidat.

Formand for Venstre i Næstved-kredsen, Jakob Mols, afviser, at han har forsøgt at overtale medlemmer til at trække deres kandidatur udelukkende for at bane vejen for den kendte minister.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt opfordret nogen til at trække sig. Jeg har orienteret om, at Peter Christensen har hele kredsbestyrelses fulde opbakning, siger han.

Den 41-årige Peter Christensen blev stemt ud af folketinget i juni 2015 i Sønderjylland, hvor han stammer fra. Kort efter folketingsvalget besluttede den kendte sønderjyde at sige farvel til politik. Men få måneder senere blev han præsenteret som forsvarsminister.

- Det har været helt afgørende for mig, at jeg igennem samtaler med de lokale venstrefolk er blevet mødt med en solid opbakning til, at jeg lader mig opstille på opstillingsmødet i næste uge, hvor det er håbet, at jeg kan vinde medlemmernes tillid, siger Peter Christensen.

arrow FAKTA: Markante politikere siger farvel til Folketinget
19. juni 2015 kl. 19:25 Opdateret: kl. 10:03
arrow Nonbo ryger ud
19. juni 2015 kl. 16:17 Opdateret: kl. 00:14
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk