4. juni 2020
Herlufsholm Skole og Gods skal have ny rektor og vil fremover lægge stor vægt på personlig udvikling.
Herlufsholm Skole og Gods skal have ny rektor og vil fremover lægge stor vægt på personlig udvikling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forstander på Herlufsholm: Personlig udvikling er vejen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forstander på Herlufsholm: Personlig udvikling er vejen frem
Næstved - 30. juli 2019 kl. 13:57
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ting er at være dygtig på det faglige plan, men fremover vil Herlufsholm Skole og Gods også lægge stor vægt på personlig udvikling. Det fortæller forstander og bestyrelsesformand Torben von Lowzow, efter det er kommet frem, at rektor Flemming Zachariasen forlader kostskolen ved Næstved efter blot tre år.

arrow Læs også: Birgitte Gøye og Herluf Trolle på museet

- Der er kun få skoler i Danmark, som arbejder med personlig udvikling ved siden af faglig udvikling. Herlufsholm har under Flemmings ledelse fået øget fokus på personlig udvikling hos Herlufsholms elever, så de er bedst muligt forberedt på at tage ansvar og gøre en positiv forskel i deres fremtidige virke, siger Torben von Lowzow.

Flemming Zachariasen har været ansvarlig for at udvikle den nye plan, som er støttet af lærere, medarbejdere og de tidligere og nuværende elever samt forældre, der har deltaget i processen.

Det handler om at imødekomme de krav, som skolen forventer samfundet vil stille til de kommende studenter her i det 21. århundrede. Skolen har allerede i en del år blandt andet haft udstationeringsprogrammer på andre skoler rundt omkring i verden, og elever har deltaget i frivilligt socialt arbejde.

- Fremover bliver det alle kost- og dagelever, som ud over det faglige også skal arbejde med personlige udviklingsprogrammer, siger Torben von Lowzow.

Skolen har arbejdet med forskellige programmer i omkring 10 år, og det seneste år indarbejdet dem i den nye strategiplan. Den nye strategi skal være med til at gøre Herlufsholm til en relevant skole og sikre skolens fremtid.

arrow Kostelever efter indsamling: Man får en forståelse af verden
16. december 2019 kl. 14:27 Opdateret: kl. 11:12
arrow Rektor forlader Herlufsholm: Udskiftet efter blot tre år
30. juli 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 19:37
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk