29. januar 2020
Træpalle, Rockwool, termomåtte, ukendt materiale. Foto: Kunsthal NORD
gallery icon

Se billedserie

Træpalle, Rockwool, termomåtte, ukendt materiale. Foto: Kunsthal NORD
Foto: Niels Fabaek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornem hæder til kunstner-duo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornem hæder til kunstner-duo
Opdateret 11. september 2019 kl. 11:48
Næstved - 11. september 2019 kl. 11:14
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jan Danebod og Peter Olsen har transformeret Kunsthal NORD i Aalborg til, hvad der snildt kunne ligne en midlertidig byggeplads. De to billedkunstnere, der er vokset op i Næstved, har skabt deres hidtil største udstilling med flere end 30 installatoriske værker og skulpturelle greb, der alle er lavet specifikt til kunsthallen og Nordkrafts arkitektoniske karakter og særpræg.

arrow Læs også: Unge kunstnere er vendt tilbage

Jan Danebod og Peter Olsen var i sin tid en del af Næstveds undergrundsmiljø. Det hele startede i ungdomsskolen og værkstedet Dit Svin, hvor unge eksperimentere med kunst. Nogle af dem kom på kunstakademiet. Andre gjorde ikke. Jan Danebod blev uddannet fra Det jyske Kunstakademi i 2006. Peter Olsen fulgte efter i 2011.

De og flere andre udstillede i Næstved Kunstforening i 2008, der dengang lå på toppen af Næstved i Amtmandsgården. De vilde Unge vendte op og ned på kunstforeningens fine lokaler med stuk og sildeparket med udstillingen EXXOS EXWIFE. 10 år senere vendte de tilbage til kunsforeningen med sommerudstillingen »Jubilæum«.

Statens Kunstfond kalder udstillingen enestående og har præmieret Provisorisk Landskab med 50.000 kroner.

»Danebod og Olsen arbejder installatorisk og skulpturelt, ofte stedspecifikt og kontekstuelt i offentlige og semi-offentlige rum. Provisorisk landskab er ikke nogen undtagelse. Kunstnerne arbejder både udenfor og indenfor på Kunsthal NORD, og formår at vende vrangen ud på institutionen og inddrage nærområdet Nordkrafts energi og karakter. Provisorisk Landskabs forløb indeholder en række modernistiske referencer og de iscenesatte, skulpturelle miljøer skaber mange utrolige fine æstetiske krydsninger som favner råheden på og omkring Kunsthal NORD på allerbedste vis,« lyder kunstfondens begrundelse.

Udstillingen kan ses frem til 20. oktober.

arrow Jubiiii - de vilde unge vender tilbage
28. juni 2018 kl. 07:45 Opdateret: kl. 17:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk