24. juni 2021
Ulla Jensen demonstrerer, hvordan tasketyven stak sin arm ind på gravstedet og tog hendes taske, der stod på den lille stenbænk. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
gallery icon

Se billedserie

Ulla Jensen demonstrerer, hvordan tasketyven stak sin arm ind på gravstedet og tog hendes taske, der stod på den lille stenbænk. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formodet tasketyv stjæler fra biler og kirkegård: Nu skal han for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Formodet tasketyv stjæler fra biler og kirkegård: Nu skal han for retten
Opdateret 18. januar 2021 kl. 09:31
Næstved - 18. januar 2021 kl. 04:45
Af Ida Steenfeldt Andersen

Efter at have modtaget mindst 27 anmeldelser om tyveri og hærværk indenfor de seneste to år, har politiets anklagemyndighed langt om længe sigtet den 47-årige mand, der formodes at stå bag.

arrow Læs også: Trods coronanedlukning: Lille stigning i antallet af indbrud

De anmeldte episoder har primært fundet sted på og omkring Herlufsholm Kirkegård og Herlufsholm Idrætscenter.

Et gennemgående træk ved tyverierne har været, at gerningsmanden har smadret bilruder eller på andre måder voldet sig adgang til biler, der har holdt parkeret, for at stjæle tasker og andre ejendele fra bilerne.

- Den tiltalte er primært sigtet for tyveri, men også for databedrageri, fordi nogle af de stjålne kort efterfølgende er blevet brugt, forklarer politikommissær i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politis lokale efterforskning i Næstved, Peter Fobian Hvidberg.

Kun sigtet for 11 forhold

Selvom politiet har modtaget en lang række anmeldelser om tyverier, hvor den nu sigtede kunne stå bag, så er han kun tiltalt for 11 forhold.

Det skyldes, at bevismaterialet ikke har været lige stærkt i alle sager.

- Hvis der er sager, hvor den tiltalte er blevet taget med nogle af tyvekosterne på sig, eller der er tekniske spor, der kan pege på, at han står bag, så regner man med at kunne bevise, at han er skyldig, siger Peter Hvidberg Fobian.

Det betyder, at nogle sager er blevet droppet, fordi politiets anklager ikke formoder, at beviserne mod den tiltalte er stærke nok.

Stjal fra barnebarns grav

Tidligere har Sjællandske skrevet om to episoder, hvor den sigtede formentlig har været på spil. Den første episode fandt sted inde på Herlufsholm Kirkegård søndag den 5. juli sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet

Ægteparret Ulla og Uffe Jensen oplevede et tyveri på nærmeste hold, da en tyv stjal Ulla Jensens taske fra deres barnebarns gravsted, mens de var til stede. Foto: Ida Steenfeldt Andersen

Her var ægteparret Ulla og Uffe Jensen taget ud for at luge ukrudt og sætte blomster ved deres barnebarn Robins grav.

Mens Uffe Jensen går ned i bilen for at hente en pose til ukrudtet, lægger hans kone sig på knæ ved den røde gravsten for at komme lidt ukrudt til livs.

Men pludselig hører hun en raslen i stenene bag sig. Hun vender sig om og ser til sin store forbavselse en mand med armen ind over hækken til gravstedet. Han tager fat i hendes taske, der står på en lille stenbænk, river den til sig og flygter væk på sin cykel.

- Det hele går så stærkt, og jeg forstår ikke, hvad det er, der sker, sagde Ulla Jensen dengang.

Ikke første gang

Efterfølgende går ægteparret rundt på kirkegården for at lede efter manden og tasken. Men begge dele er pist væk.

De møder dog graver Finn Dal, der kan berette om, at det ikke er første gang, han hører om tyverier omkring kirkegården.

Han sætter sig til at se overvågningsvideoerne fra kirkegården igennem, og her ser han den mand, som angiveligt har stået bag flere indbrud i biler på kirkegårdens parkeringsplads, og som angiveligt også har været inde og stjæle Ulla Jensen taske.

Overvågningsmaterialet bliver overdraget til politiet og indgår formodentlig som beviser i den kommende retssag.

Artiklen fortsætter under billedet

Graver på Herlufsholm Kirkegård Finn Dal er ikke i tvivl om, at det er den samme mand, der står bag mange af tyverierne på og omkring kirkegården. Han har sendt videomateriale af episoderne til politiet. Foto: Ida Steenfeldt Andersen

Indbrud i autocamper

Den anden episode, som Sjællandske tidligere har omtalt, foregik også søndag den 5. juli. Jydeparret Jette og Dennis Skovgaard har parkeret deres lejede autocamper på parkeringspladsen ved Herlufsholm Kirkegård, imens de og deres børn går over og kigger på Herlufsholm Kostskole, som de kender fra fjernsynet.

- Vi var ikke væk i mere end 20 minutter, husker Jette Skovgaard.

Artiklen fortsætter under billedet

Jydeparret Jette og Dennis Skovgaard var ikke væk fra deres autocamper i mere end 20 minutter - det var dog nok til, at en tyv brød ind og stjal en masse tasker. Privatfoto

Men på de 20 minutter bliver et vindue i autocamperen brækket op, og der bliver stjålet en toilettaske, en af børnenes tasker, en rygsæk, forskellige papirer og en mindre taske.

Da familien kommer tilbage til autocamperen og opdager, at der har været indbrud, tager de en tur rundt for at lede efter taskerne. Her finder de datterens taske, der er tømt for værdigenstande.

Videomateriale til politiet

Også i denne sag er der gode overvågningsbilleder af hændelsen og ikke mindst af gerningsmanden, som formodentlig er den samme i begge sager.

- Jeg er sikker på, at det er den samme mand, der samme eftermiddag også stjal en taske fra et gravsted inde på kirkegården, sagde Finn Dal dengang, og henviste til Ulla Jensens oplevelse.

I begge sager har politiet bekræftet, at de har modtaget anmeldelser og videoovervågning, og på den baggrund har en identificeret mistænkt - den mand, som nu er tiltalt for en række lignende sager.

arrow Stort fald i antallet af indbrud: Derfor holder tyvene sig væk
10. januar 2021 kl. 04:49 Opdateret: kl. 11:36
arrow Massivt fald i juleindbrud: Så få havde ubudne gæster
08. januar 2021 kl. 04:45 Opdateret: kl. 16:33
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk