10. juli 2020
Søren Schmidt Wienke er ikke længere formand for skolebestyrelsen på Kobberbakkeskolen. Han kan ikke stå på mål for de besparelser, som skolen er igang med. Privatfoto
Søren Schmidt Wienke er ikke længere formand for skolebestyrelsen på Kobberbakkeskolen. Han kan ikke stå på mål for de besparelser, som skolen er igang med. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand går i protest efter økonomisk kaos på skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand går i protest efter økonomisk kaos på skole
Opdateret 12. juni 2019 kl. 08:52
Næstved - 12. juni 2019 kl. 05:53
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kobberbakkeskolen skal have ny formand for skolebestyrelsen. Søren Schmidt Wienke har valgt at gå af efter blot 10 måneder på posten. Årsagen er, at han ikke kan bakke op om den spareplan, der skal sikre, at underskuddet på Kobberbakkeskolen på omkring 13 millioner kroner bliver tilbagebetalt frem mod juni 2023.

arrow Læs også: Frustreret mor: Jeg føler de skader mit barn

- Det er simpelthen fordi, jeg ikke kan stå på mål for det, der sker. Tre ud af fire klassesammenlægninger sker på afdeling Sct. Jørgen. Jeg synes, det er så urimeligt. Sct. Jørgen har betalt en dyr pris, siger Søren Schmidt Wienke.

Klaus Da Cunha tiltrådte som skoleleder 1. februar i år og er i fuld gang med at føre sparekniven. Ni lærere fra Kobberbakkeskolens fem afdelinger har fået en fyreseddel, og skolen har etableret generel tilbageholdenhed, så der ikke anskaffes andet end det, der er helt nødvendigt i forhold til skolens primære drift. Der er indført ansættelsesstop på skolen, og der sættes ikke vikar på en opgave, før det er undersøgt, om fraværet kan dækkes af allerede ansat personale. Derudover lægges en række klasser sammen.

Spareplanen blev fremlagt for skolebestyrelsen i slutningen af marts. Her udtalte den nu forhenværende formand til Sjællandske, at han havde tiltro til, at ledelsen ville få rettet op på økonomien og nedbragt millionunderskuddet. Nu kan Søren Schmidt Wienke ikke længere bakke op om de beslutninger, der bliver truffet.

- Det er på grund af overforbruget, at de her ting sker. Jeg ville gerne have arbejdet videre, men ikke under de arbejdsforhold. Jeg synes simpelthen, det er så uretfærdigt, det der foregår, fastslår Søren Schmidt Wienke.

arrow Psykiater: Skolerne svigter svage børn
29. juni 2019 kl. 05:39 Opdateret: kl. 09:17
arrow Skolechef: En vanskelig økonomisk situation
26. juni 2019 kl. 16:36 Opdateret: kl. 16:36
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk