21. oktober 2020
Billedet her dokumenterer tydeligt situationen. Eleverne i bussen står meget tæt, og der kan umuligt mases flere ind. Privatfoto
Billedet her dokumenterer tydeligt situationen. Eleverne i bussen står meget tæt, og der kan umuligt mases flere ind. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre raser: Skoleelever proppes ind i fyldte busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre raser: Skoleelever proppes ind i fyldte busser
Næstved - 29. august 2020 kl. 04:48
Af Mia Than West

Propfyldte busser og børn, der sidder på skødet af hinanden. Det har Cherie Dalthur og Tina Valgaards børn gentagne gange oplevet på buslinje 697, der kører i området mellem Fladsåskolens afdelinger i Mogenstrup og Tappernøje.

arrow Læs også: Coronatest - nu også for børn

Selv om skoleeleverne står tæt, proppes endnu flere ind. Det mener mødrene langt fra stemmer overens med de restriktioner, der i øjeblikket er i forhold til corona, hvor afstand og god hygiejne er altafgørende i forhold til at bremse smitten.

- De står som sild i en tønde og ånder hinanden i nakken. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at man propper busserne så meget. Det må være chaufførens ansvar, siger Tina Valgaard.

- De står alt for tæt. De ved, hvor mange skolebørn der skal med bussen. De må på en eller anden måde finde ud af at fordele børnene på de busser, der kører. Corona er noget, vi skal leve med længe. Det er ikke noget, der bare stopper, supplerer Cherie Dalthur.

Center for Trafik og Ejendomme i Næstved Kommune oplyser, at man allerede har erkendt, at der er et behov for mere plads. Derfor er der allerede sat ekstrabus ind både morgen og eftermiddag. Problemet er tilsyneladende, at bussen ofte kører halvtom, da eleverne tager med den første bus.

Det må ifølge formand for Børne- og Skoleudvalget Lars Hoppe Søe (RV) kunne løses gennem bedre kommunikation på flere planer. Og det er både skolens, forældrenes og Movias ansvar at håndhæve overfor børnene, at det ikke er smart at gå ind i bussen, hvis den allerede er godt fyldt, mener han.

- Det er i hvert faldt dumt og fuldstændig gak, at der kører en tom bus, siger Lars Hoppe Søe .

arrow Mødre råber op: Vores børn står som sild i en tønde i bussen
30. august 2020 kl. 05:44 Opdateret: kl. 16:22
arrow Dagplejen ramt af corona: Barn testet positiv
28. august 2020 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:09
arrow Butiksrokade: Mødrene flytter og søstrene lukker
25. august 2020 kl. 04:19 Opdateret: kl. 11:56
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk