18. august 2019
Rasmus Østergaard har haft børn på skolen i Rønnebæk gennem 15 år. Han er ikke tilfreds med den retning, som skolen bevæger sig i . Foto: Robert Andersen
Rasmus Østergaard har haft børn på skolen i Rønnebæk gennem 15 år. Han er ikke tilfreds med den retning, som skolen bevæger sig i . Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre i oprør: Ledelse kører vores skole i sænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre i oprør: Ledelse kører vores skole i sænk
Næstved - 14. september 2018 kl. 14:06
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kom som et lyn fra en klar himmel for forældre til elever på Kobberbakkeskolen, afdeling Rønnebæk, at skoleledelsen på et besigtigelsesmøde den 27. august med Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune- som input til dialogen om evaluering af skolestrukturen - fremsatte forslag om mulig lukning af skolen i Rønnebæk.

arrow Læs også: Millionunderskud på skole udløser akut ansættelsesstop

Det har fået forældrene til tasterne. De har sendt et åbent brev til medlemmerne i Børne- og Skoleudvalget, hvor de opfordrer politikerne til at tænke sig rigtig godt om.

Brevet er underskrevet af 87 forældre, der alle er overraskede og bekymrede over den udmelding. De er klar til at kæmpe for deres skole.

- Rønnebæk Skole har i mange år været et mønstereksempel på, at god ledelse, stærkt forældreengagement og dedikerede lærere og pædagoger har skabt et unik skole, hvor tillid, tryghed og faglig integritet har skabt et godt læringsmiljø til glæde for vores børn. Sådan vil vi gerne have, at det skal blive ved med at være, står der blandt andet i brevet.

Therese Flensbak stoppede som daglig leder af Kobberbakkeskolen, afdeling Rønnebæk, i oktober sidste år. Hun var indbegrebet af den lille skole, som er kendt for sin grønne og musiske profil.

Siden har der været stor udskiftning i ledelsen. Kristine Bøcher, der tidligere var ansat som afdelingsleder af SIAA-klasserne på afdeling Sct. Jørgen, overtog stillingen efter Therese Flensbak. Hun stoppede under et år efter, og nu er Lone Høegh Karlsen pr. 1. august i år tiltrådt som daglig leder af Kobberbakkeskolen, afdeling Rønnebæk.

Det har påvirket skolen i en negativ retning, og trofaste lærere gennem mange år er stoppet, fortæller Rasmus Østergaard, der har haft børn på skolen gennem de sidste 15 år.

- Det er en tilvalgsskole, der leverer et produkt, som forbrugerne er rigtig glade for og som andre skoler ikke har. Skolen har været meget populær, fortæller Rasmus Østergaard, der også sidder i skolebestyrelsen.

Han udtaler sig dog kun på vegne af sin position som far til en elev i 6. klasse.

- Man har ikke ladet den holde sin selvstændige profil. Den havde en grøn og musisk profil. Det musiske er stort set helt væk. Jeg mener helt klart, at ledelsen kører skolen i sænk, konstaterer han.

Der går på nuværende tidspunkt 162 elever fra 0.-6. klasse på Kobberbakkeskolen, afdeling Rønnebæk. Forslaget fra ledelsen om en mulig lukning af skolen er ikke blevet drøftet med skolebestyrelsen.

Det kom derfor noget bag på medlemmerne, da skoleleder Annika Bramming fremlagde scenariet på et skolebestyrelsesmøde samme aften, som Børne- og Skoleudvalget havde været på besigtigelsesmøde og rundvisning på flere af skolens afdelinger.

Det har fået forældrene til at reagere.

- Man får den tanke, at de turbulente lederskift på Rønnebæk Skole igennem det sidste år gør, at man ikke har kendskab til og forståelse for, hvad det er for en perle, man er ved at ødelægge, konstaterer forældrene i brevet.

Det er i sidste ende politikerne, der afgør og beslutter, om der skal lukkes afdelinger på skolerne i Næstved Kommune.

arrow Millionerne fosser ud af omstridt folkeskole
13. februar 2019 kl. 05:39 Opdateret: kl. 16:19
arrow Skolestruktur vedtaget i bredt forlig: To skoler lukker
19. december 2018 kl. 07:35 Opdateret: kl. 08:54
arrow Omstridt skoleleder fyret
31. oktober 2018 kl. 05:36 Opdateret: kl. 09:45
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk