27. juli 2021
Birgitte Bro Petersen (tv.), Erik Madsen, Kenneth Petersen og Heidi Frederiksen er alle forældre til elever i 6. klasse på Lille Næstved Skole, afdeling Karrebæk. De er meget utilfredse med den måde, skoleledelsen har håndteret episoden. Foto: Kim Rasmussen
Birgitte Bro Petersen (tv.), Erik Madsen, Kenneth Petersen og Heidi Frederiksen er alle forældre til elever i 6. klasse på Lille Næstved Skole, afdeling Karrebæk. De er meget utilfredse med den måde, skoleledelsen har håndteret episoden. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre er rystet: Lærer opfordrede elever til at tungekysse og filmede det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre er rystet: Lærer opfordrede elever til at tungekysse og filmede det
Næstved - 23. november 2019 kl. 04:47
Af Mia Than West

En række forældre til elever i 6. klasse på Lille Næstved Skole, afdeling Karrebæk er forargede og rystet over, at en lærer under en samarbejdsøvelse har opfordret to elever til at tungekysse, mens hun filmede episoden med sin mobiltelefon.

Efterfølgende blev eleverne bedt om at stille sig i rundkreds og kysse hinanden på kinden - mod deres vilje.

arrow Læs også: Forælder: Alle har tabt her

Det er i hvert fald sådan, deres børn har opfattet episoden, som forældrene kalder for utilstedelig berøring, krænkende og grænseoverskridende.

- Vi sender vores børn af sted til en offentlig institution, hvor de skal lære noget fagligt og have det godt. Jeg forventer da, at lærerne opfører sig ordentligt. Det handler om tillid, og den er væk, siger Birgitte Bro Petersen, der er mor til en elev i klassen.

Forældrene forstår ikke, hvad meningen med »kysse-øvelsen« er, og om det i det hele taget kan indgå som en del af en øvelse i skoleregi. De ønsker, at læreren bliver forflyttet.

Det kommer ikke til at ske, siger skoleleder Torben Møller Nielsen, Han mener, skolen har handlet, som den burde.

- Vi har lagt os fladt ned. Jeg har beklaget og sagt undskyld på skolens vegne. Vi tager det fulde ansvar, siger Torben Møller Nielsen, der forsikrer, at alt vedrørende episoden er slettet fra mobiltelefonen.

Han erkender, at lærerne burde have stoppet det, inden det eskalerede.

- Normalen er ikke, at man beder børnene om at kysse hinanden. Lærerne har begået en fejl, og de skulle have stoppet det. Vi begår alle fejl. Jeg er sikker på, at mine medarbejdere har lært af deres fejl, fastslår skolelederen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk