24. september 2021
Cille Torp-Strunz fra Næstved er med, når forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen demonstrerer i dag foran Christiansborg, når Folketinget åbner. Privatfoto
Cille Torp-Strunz fra Næstved er med, når forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen demonstrerer i dag foran Christiansborg, når Folketinget åbner. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre demonstrerer foran Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forældre demonstrerer foran Christiansborg
Næstved - 05. oktober 2020 kl. 11:45
Af Mia Than West

Når Folketinget åbner tirsdag den 6. oktober, vil politikerne blive mødt af en gruppe forældre klædt i gult. De kommer alle fra forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen og demonstrerer endnu en gang foran Christiansborg for minimumsnormeringer i børnehøjde i alle daginstitutioner.

arrow Læs også: Det pædagogiske personale hyldes: Stem på din favorit

Cille Torp-Strunz fra Næstved er medlem af styregruppen og blandt dem, der skal deltage i aktionen.

- Formålet er at sende politikerne godt ind i et nyt folketingsår med minimumskravet allernærmest nethinden, så de ikke glemmer os. Under genåbningens første fase stod det klart, hvad solide normeringer og mindre børnegrupper gør for trivslen hos både børn og personale, siger Cille Torp-Strunz.

- Vi vil gerne sikre, at det bliver transparente minimumsnormeringer og ikke bare på papiret, uddyber hun.

Indføres akut

Forældrebevægelsen mener, at daginstitutionernes funktion er fundamentet for det danske velfærdssamfund. Uden stærke dagtilbud og børn i trivsel kan landets forældre ikke varetage deres arbejde.

Deres krav er derfor, at minimumsnormeringer skal udregnes i børnehøjde. De kæmper for, at der skal være en voksen til tre børn i vuggestuer og en voksen til seks børn i børnehaver. Derudover mener de, at minimumsnormeringer skal indføres akut.

Repræsentanter fra #HvorErDerEnVoksen demonstrerede senest ved en landsdækkende bamsedemonstration den 12. september foran Christiansborg samt ved aktioner i forbindelse med forhandlingsmøderne i Børne- og Undervisningsministeriet.

Lille bitte skare

Til aktionen ved Folketingets åbning vil der være repræsentanter til stede fra forskellige steder i landet - blandt andet Næstved, Aarhus, Frederikshavn, Nordsjælland og København. De står klar fra klokken 9.30 til 13 med trommer og sang.

- Vi har inviteret politikerne forbi til en snak. De ved godt, at vi kommer. Demonstrationen livestreames også på Facebook, så alle kan følge med, siger Cille Torp-Strunz og forsikrer, at demonstrationen overholder alle corona-restriktioner.

- Det er en lille bitte skare i omegnen af 15 personer. Det foregår selvfølgelig forsvarligt i forhold til corona. Det er styregruppen, der har ansvaret for demonstrationen, konstaterer hun.

arrow Det flyder med bamser i Cilles hjem
11. september 2020 kl. 11:22 Opdateret: kl. 11:57
arrow Bamser skal demonstrere for børn
04. september 2020 kl. 18:23 Opdateret: kl. 13:35
arrow Minimumsnormeringer: Forældre giver byråd bittersød julegave
18. december 2019 kl. 18:58 Opdateret: kl. 12:41
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk